Целулитът „бяга” от тези 6 правила!

Избавете се от целулита с няколко прости съвети!

Първите слънчеви лъчи вече се показаха, а с тях се появиха и размислите как изглежда тялото ни под слоевете дрехи, след обилното похапване и зимното застояване!
Едно от основните терзания за голяма част от представителките на нежния пол е свързано с това, че съвсем скоро ще трябва да покажат тялото си и на плажа! А ако там има целулит?! По дупето, по крачетата и ужас – и по коремчето!

Начини за справяне с целулита има!

Мили, дами, не изпадайте в паника! Време за справяне с проблема има и то без особено вманиачаване! Важно е просто да спазвате тези няколко прости правила за хранене, движение и най-вече за нагласа!
Ето ги и тях:
1.    Като за начало, не приемайте въглехидрати след 18:00 часа. Позволен е само шоколадът и то при няколко условия – да бъде със съдържание на какао от над 65% и да бъде в ограничени количества!
2.    Нека храненията са концентрирани основно в началото на деня. Идеалната закуска за тяло без целулит е няколко филийки пълнозърнест хляб, комбиниран с яйца и пуешко месо!
3.    Спортът е задължителен за премахване на целулита. Добре е поне шест дни в седмицата да се тича за по 30-40 минути. Ако това се превърне във ваш навик, ще почувствате благодатното му въздействие не само върху кожата и тялото си, но и върху настроението си.
4.    Движението е важно. Препоръчително е, когато тръгнете нанякъде, да се запасите с чифт тежести за крака. По този начин движението ще е и полезно за извайването на краката.
5.    Алкохолът нека е в ограничени количества. Не ви ли се струва, че чаша червено вино на ден е достатъчна? За сметка на това водата и зеленият чай могат да се консумират по-често и в по-големи количества.
6.    И за да не бъде справянето с целулита толкова мъчителна задача, определете си ден от седмицата за почивка – в него тренировките могат да се пропуснат. Позволено е и да се похапне нещо вкусно! Ще видите, че на следващия ден сами ще сте мотивирани да спазвате режима отново!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар