Все съм сам, а не искам

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Преди седмица мой добър приятел ме попита защо още съм сам, след като все из обявите за запознанства се ровя… И не съм ли могъл поне една женичка да си харесам. Казах му, че аз по принцип всичките ги харесвам, но те мен – не. Все кусури ми намират. Абе, голям карък излязох!

Признавам, че не съм кой знае какво – нисичък съм, 160 см. А и нямаше как да стана висок, при положение че всички в родата ми бяха все ниски – дядовци, чичовци, вуйчовци… На дядо ми даже му викаха Малкия. Предполагам, че заради ръста. Тлъсти банкови сметки, имоти и коли samotenсъщо нямам. Имах една лада навремето, но я продадох на безценица, защото спешно ми трябваха пари да си купя прасе. Тогава мама беше още жива и с нея двамата го отгледахме. Голям шопар стана – 150 кг! В банка съм влизал три пъти през живота си, и то защото бях станал поръчител на един колега – Герчо, но той забегна в чужбина и кредита изплатих аз. Удържаха ми от заплатата. Мислех да му видя сметката, като се върне, ама не се получи. Подочух, че наскоро се преместил от Швейцария в Австралия. На мен обаче Герчо нито веднъж не се обади.

В момента съм безработен. Търся си работа непрекъснато, но няма и няма. Живея в бащината къща съвсем сам. Със сестра ми се скарахме за едни наследствени имоти, защото тя заграби всичко. На мен за компенсация подари два чифта чорапи и риза. Пазя я за сватби и кръщенета, ама никой не ме кани. И как да ме покани, като там трябва да се дават пари, да се купуват подаръци, а аз възможности нямам никакви. Получавам социални помощи, колкото да си купя дърва за зимата. От време на време съседи ме викат я да им изхвърля старите мебели, ако са правили ремонт, я градината да им прекопая, я пък да събера сливите през лятото. После от плодовете правят ракия и ми дават по някой литър. Иначе не пия много, по чашка-две максимум. Пуша само когато ме почерпят.

Е, кажете ми! Добряк съм, ама защо съм сам?

Кольо

Можете да ни пишете на po.krasivi@gmail.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар