От първи януари ще…

За бога, не си обещавай, че ще останеш на диета и ще спреш цигарите! Би трябвало вече да си наясно, че в това няма нито смисъл, нито резултат. По-добре си обещай, че:

1. Ще отидеш на лунапарк или на цирк. Защото имаш нужда от изпускане на парата и ще ти се отрази добре да се почувстваш пак като в песничката „Детство мое, реално и вълшебно“.

2. Ще си резервираш екскурзия, за да има какво да чакаш и за да броиш дните до събитието с нетърпение.Ще се научиш да готвиш. Понеже това е умение, което никога не е излишно. И да, освен това може да ти помогне да си спретнеш меню, с което да отслабнеш.

3. Ще променяш нещо на всеки три месеца – от прическата до начина, по който прекарваш уикенда. Както знаеш, повторението води до сивота и до рутината, от която всички се оплакваме.

4. Ще закусваш еклери с кафе или ягоди с шоколад в леглото по веднъж в месеца. Защото обичаш себе си, защото обичаш живота и защото обичаш гаджето до теб (ако има такова в момента).Точно в този ред.

5. Ще намираш време за срещи с приятелите и близките си.  Не в скайп, в чата на фейса или по телефона, а на истинска маса. Тъй това са хората и моментите, за които живеем.

6. Ще спреш да започваш изречения със „Сигурно звуча адски тъпо, но…“

7. Първото, което ще виждаш винаги, когато се погледнеш в огледалото, е най-любимото ти нещо във външния ти вид – големите очи, изразителните устни, тънката талия, дългата шия или копринената коса.

8. Ще се съсредоточиш върху своя живот, а не върху чуждия. И ще намериш своята формула за успех и щастие, без да се стремиш да копираш нечия друга и без да се влияеш от мнението на околните.

9. Ще се научиш да готвиш. Понеже това е умение, което никога не е излишно. И да, освен това може да ти помогне да си спретнеш меню, с което да отслабнеш.

10. Ще откриеш работата, която наистина ти харесва и вършиш с удоволствие. Животът е твърде кратък (и сериозна част от него минава в офиса), за да се самонаказваш с нещо, което не те влече.

11. Ще мечтаеш. И ще вярваш, че стават чудеса. Не само по Коледа.

12. Ще забравиш фразата: „Това е невъзможно“.  Така е, единствено и само ако го решиш самата ти.

13. Ще слушаш сърцето си. Винаги и независимо от обстоятелствата. Защото именно то, а не разумът, ни прави щастливи.

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар