Любов по време на криза

Виж НОВИТЕ ПРАВИЛА ЗА СРЕЩИ предвид настоящата финансова обстановка,която е далеч от розова.

Ясно е като две и две четири, че в тези тежки парични времена се налага да отвориш портмонето и да погледнеш какво е положението вътре. И ако се окаже, че има сериозно наличие на отсъствие, колкото и да не ти се иска, ще трябва да промениш финансовите си навици. А какво ще кажеш за една аналогична любовна инвентаризация? Ние ти предлагаме: ако и в личния ти живот понастоящем се наблюдава празнота, просто преразгледай критериите си за търсене на половинка. Ето 4 често срещани причини да отпишеш даден мъж – доскоро напълно логични, които си струва да подложиш на преоценка сега, защото като нищо могат да се окажат в основата на single статуса ти. И така, ти не му даваш шанс, защото…

Не живее сам
В този случай се налага малко уточнение. С майка си ли дели покрив, или с приятели? Ако все още не е отлетял от семейното гнездо… ъъъ, и сама си знаеш отговора, не е като да не е писано по темата. Но ако живее със съквартиранти, не можеш да го виниш за това, че иска да спести от наем и сметки. Особено в днешните времена, когато средностатистическата сметка за парно се равнява на минималната работна заплата. Естествено, че съобразяването със съквартиранти е доста дразнещо, но логиката, че щом някой живее с други хора (особено когато вече е към 30-те), значи е незрял и му е рано за сериозна връзка, понастоящем е невалидна.

Не е сигурен дали иска да вдига сватба
Във времената, когато финансовото бъдеще – не само на България, а и на цяла Европа, е несигурно, е трудно да го удариш на хиперромантика. По простата причина, че незабравимото бракосъчетание за 200 човека на морския бряг си е сума. Мисли като „Ще мога ли да си позволя изобщо разхода, наречен сватба, и не е ли по-разумно да инвестирам парите в нещо, по-полезно от няколкочасов купон?“ днес ни се струват доста по-основателни, отколкото само няколко години назад. Така че ако даден мъж не е сигурен, че иска да се ожени, си струва да си дадеш труда да разбереш дали наистина става дума за страх от обвързване, или чисто и просто за липса на кеш за финансиране на подобен род събитие.

Той е безработен (или изкарва мизерни пари)
Всеки 1000 мъже се падат 1056 жени. Или по жена и нещо, но дай да не разчленяваме конкуренцията публично. Освен това след 30-ата си година половината от българите са женени (а половината от необвързаните живеят на съпружески начала), а след 35-ата едва около една четвърт са single. Не е необходимо да вадиш сметалото или елката на телефона за да установиш, че мъжете са си кът. А сега да видим и нивата на безработица: безработните към февруари миналата година са били общо 848 души, от които 16,4% мъже, което си е отвсякъде сериозно число. Ако към това прибавим и допълнителни екстри като сексуална ориентация, образование, употреба на наркотици и алкохол, височина, цвят на очите, писане на есемеси по време на среща, говорене за бивши, кофти телесна миризма и прочие елиминационни критерии… направо не остава с кого да се Та все още ли си сигурна, че не искаш да се пробваш със страхотния симпатяга, който си търси работа и временно не разполага с джобно налагане?

Той не плаща всеки път
Или няма нищо против да си разделите сметката. Или да отложите киното за „по-нататък“. Както и да пропуснете дискотеката в петък вечер. И категорично не иска да дойде с теб и твоите приятели на театър. От това ти става доста неприятно, нали?… Уж живеем в Модерните времена, когато повечето жени не се вписват в понятието „домакиня“ и гонят кариера и финансова независимост. А де факто се оказва, че мнозина от наша милост, „слабия“ пол, дълбоооко в себе си все още са на мнение, че ако наистина те харесва, един мъж ще те поглези, като ти плати сметките. Особено докато те ухажва. Мъжете са на същото мнение, между другото. И точно затова, ако не разполагат с достатъчно кеш (да кажем, са го пръснали по ремонт на колата), ще откажат театъра, киното, вечерята и т.н. или ще се навият да си разделите сметката на 6-ата ви среща този месец. Все пак си е трудно да издържаш още някого.

Вижте още съвети и ако – „Аз печеля повече от него и той видимо се потиска.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар