Няколко въпроса за отношенията в двойката

Влюбваме се презглава. Как да сме сигурни, че сме избрали подходящия партньор?
Можем да го разберем, ако сме заедно и щастливи на 95-ия си рожден ден. Ако не искате да чакате толкова, забравете изобщо представата за идеалния, за подходящия.

Дали нямаме прекалено високи изисквания към любимия?
По-скоро – към връзката. Мнозина по-лесно се разделят с партньора си, отколкото с фалшивите си представи за съвместния живот. Те стават клопка – всеки път чакаме да се появи идеалния.

Кое е погрешното в нашите представи за една връзка?
Повечето двойки имат за идеал да изживеят всички аспекти на любовта с един човек, и то завинаги. Много амбициозен проект! Винаги ще се чувстваме като неудачници – това . . очакване просто е нереално. Не е необходимо да правим някакви компромиси при избора на парт­ньор, достатъчно е да го приемем такъв, какъвто е – с неговите различия и нужди. Ако на него му се налага да се преструва, за да ни хареса, ще стане скоро раздразнителен и агресивен.

Явно имаме ограничена възможност да влияем на връзката си. Човек не избира в кого да се влюби. Факт е също, че отношенията между партньорите са различни при всяка двойка. Важно е да разберем какво ни свързва, да си представим какъв ще е животът ни без тази любов, какво ще ни липсва. Тази смяна на перспективата е първата стъпка към по-голяма удовлетвореност.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар