Кои са храните, които стимулират имунната система?

За да не се разболеете от грип, лекарите препоръчват умереността – преяждането и строгите диети в еднаква степен отслабват имунитета

bilki Напълно достатъчно е да се храните на малки порции 3-5 пъти на ден. Необходимо е менюто да е балансирано. В период на епидемия от грип се препоръчва да спрете напълно консумацията на вредни храни – хамбургери, пици на парче, хот-дог, пушени меса, сладкиши, захарни изделия. Ограничете пържените ястия. За преработване на продуктите с високо съдържание на мазнини организмът хаби много енергия, която иначе насочва за поддържане на имунната система. А сладкишите водят до разход на ценните запаси от киселини.

Когато навън е мрачно и не получаваме достатъчно количество слънце и дневна светлина, тялото ни изпитва дефицит на серотонин – „хормона на щастието“. Лекарите са категорични, че имунитетът е пряко свързан с нервната система. Затова, ако искате да се защитите от грипа (както и от други, по-сериозно заболявания), се грижете да живеете в добро състояние на духа. За това може да ви помогнат определени храни, които са естествени антидепресанти: банани, черен шоколад, мазна риба, семки, нерафинирани растителни масла. Плодовете и зеленчуците в ярки цветове са изпитано средство за повишаване на настроението. Намерете нови рецепти за красиви и вкусни ястия – според съвременните изследвания красивият външен вид и изисканият вкус на храната стимулират имунната система.

b17_0

Share this post:

Recent Posts

Добавете коментар