Добре дошла в гузните мисли на „другата жена”!

Понятието „другата жена“ извиква в съзнанието ни различни картинки. На пресметлива хищница с леопардов принт, която внимателно загражда обвързаната си жертва. На луксозна любовница с перфектна ноктопластика и чизми до сливиците. На платинена блондинка ала Мерлин Монро, мъркаща съблазнително: „Честит рожден ден, г-н“ (попълни тук името на гаджето си). Така си я представяме, а как изглежда тя всъщност в ежедневието?

В обществото е прието, че жените, които спят с обвързани мъже, са нещо като отрепки. Парадоксалното е, че тази теза разпалено защитават дори момичета, за които знам, че са „светили“ в нечия чужда връзка. Просто така е прието.

Ще си призная съвсем честно защо се съгласих да напиша тази статия. Преди години аз бях другата жена. Какво е усещането ли? Самоунищожително, невъзможно и… неизбежно. Освен това много, много самотно. Всеки ден се кълнях, че ще сложа край на това, което причинявам на себе си, на него, на нея… Но след това двамата попадахме в леглото и добрите ми намерения скоростно изчезваха от пейзажа, подобно на дрехите от разгорещените ни тела. Коктейлът от любов, тръпка и риск, наречен „Обичам-те-но-никога- не-сме-достатъчно-заедно-и-винаги-могат-да-ни-хванат“, е опасно пристрастяващ.

Защо си признавам, че съм откраднала един мъж, разбила съм едно семейство, че съм к…а или каквото друго обидно определение ти хрумне? Истината е, че това не е нещо, с което се гордея и разказвам наляво-надясно. Обикновено не се представям с: “Добър ден, аз съм мръсницата, която обърна живота на няколко души на 180 градуса.” Но някак си, след като разговарях с жените, с които ще се срещнеш сега, миналото не ми изглежда толкова срамно. Всички ние се учим от грешките си. И така, заповядай: 5 истински истории за разбити сърца и огромни житейски уроци, разказани от дамите, които са били едното (грешницата) или другото (жертвата) рамо на любовен триъгълник. Променихме имената им и информацията, по която могат да бъдат разпознати – скоро ще разбереш защо. Разбира се, ти сама ще прецениш за себе си, но аз си мисля така: тези други жени май невинаги са чак толкова „други”.

„Бях другата жена и забременях – с близнаци.“
На 25, след един кратък брак, просъществувал по-малко от година, и тежък развод срещнах мъж, който отново ме накара да се чувствам жива. За съжаление, беше женен. В продължение на месеци се борех (най-вече със себе си) да не спя с него, но за сметка на това се виждахме редовно, флиртувахме и правехме всичко като истинска двойка. Беше само въпрос на време да си легнем. В този период бях болезнено слаба и цикълът ми не идваше особено редовно, така че три месеца след началото на сексуалната ни връзка с огромен шок установих, че съм бременна. А малко по-късно видеозонът показа, че чакам близнаци. Боже господи, какво бях направила!? Родих и майка ми беше с мен през цялото време, вместо бащата на децата, който спря да си вдига телефона веднага щом научи, че нямам намерение да прекъсвам бременността. Непрекъснато страдах от самоугризения и вярвах, че съм си получила заслуженото. Повтарях си, че децата са моята благословия, но фактите са си факти: да ги отглеждам сама, понякога беше истинско наказание. Израснала съм в семейство, където чувството за вина се сервираше за закуска, обяд и вечеря, и затова съвсем естествено за мен беше да се срамувам и да не смея да погледна околните хора в очите. Може би по тази причина, когато години по-късно той се обади да ми каже, че се е развел, допуснах да се върне в установения ни вече живот на семейство с един родител.

Беше трудно, но се опитвахме нещата да потръгнат – докато не разбрах, че той излиза с момиче, което е много по-младо от него и дори от мен. Историята се повтаряше. От другата жена бях станала жертва на изневяра – нещо, за което всичките ми приятели ме предупреждаваха. Днес той се вижда с дъщерите си, но двамата почти не си говорим. Разбрах от собствен опит колко верни са двете поговорки: „Всичко на този свят се връща“ и „Вълкът козината си мени, но нрава си – не.“ Марги, 35

Aз бях другата жена – С ЖЕНА
Преди три години станах другата жена. Особеното в моя случай е, че половинката ми имаше брак… с мъж. Аз съм лесбийка, а тя е бисексуална. По думите й ней­ният съпруг разбирал, че от време на време има нужда да бъде и с жени. Единственото му условие било да не се влюбва. Но тя се влюби – в мен. От самото начало на връзката ни ме предупреди, че няма да го напусне за нищо на света. До един момент приемах това, но след около година осъзнах, че я обичам твърде много, за да я деля. Много е трудно да си другата – изживяването е изтощително и изпълнено с отрицателни емоции. Една нощ, след като тя напусна леглото ми към 3 ч., си дадох сметка, че трябва да се откажа от нея. Иначе цялата тази сърцераздирателно двойствена история щеше да се провлачи с години. Моята любовница имаше нужда от секс с жена, за да се почувства завършена. Но аз от своя страна не се чувствах завършена, ако я нямах – цялата и напълно. Така че я оставих да си тръгне. Тази връзка беше най-егоистичното нещо, което съм прави­ла. А краят й – най-смелото.  Жени, 38 г.

Бях магнит за женени мъже
От 23- до 26-годишната ми възраст в мен се влюбваха само женени мъже. Не съм ги търсила нароч­но, но си давам сметка, че излъчвах дискретни (и недотам) ела-тук-аз- няма-да-ти-задавам-въпроси сигнали. Психолозите сигурно биха казали, че не съм се чувствала достой­на за истинска любов. Всичко започна с Адвока­та. Не знаех, че е женен, но не съм и питала. Пред­полагам, че просто не исках да ми пука. След няколко месеца полу­чих гневен имейл от една жена, която твър­деше, че е съпругата му. Той се оправда, че това е номер, който са ми свили завистливите ми бивши колежки. Така де, дори да предположим само на теория, че има благоверна, тя откъде щяла да ми знае имейла? Звучеше логично, но аз реших да си направя малко разузнава­не. Оказа се, че ми е писа­ла другата му любовни­ца, която е бременна и се опитва да накара жена­та на Адвоката да се разведе с него. Олеле, в какъв филм се бях вкарала! Вед­нага скъсах с него и си сме­них телефона. Но след 2 години се видяхме случайно и неща­та отново започнаха. Само че този път и аз си имах своите стра­нични развлечения – цели двама секси работохолици, с които се забавля­вах много. Е, оказа се, че и те са женени. Изведнъж се почувствах на дъно­то. Тогава една приятел­ка ми каза нещо адски банално, но вярно: „Всяка жена заслужава да е обича­на и единствена за няко­го.“ Взех се в ръце, пре­къснах всичките си кал­пави връзки, започнах да купонясвам по-малко и да обръщам внимание на свестните, но недо­там атрактивни мъже. Един от тях стана мой съпруг преди 2 години. След дълъг период на ком­промиси най-накрая имам до себе си някой, на кого­то мога да разчитам, и отношенията ни са открити и точни. Нели, 35 г.

Аз бях тайната му афера в офиса, сега сме женени
В началото с Георги бяхме просто колеги, той си имаше сериозна приятелка и всички във фирмата знаеха за нея. Но въпреки това флирт искрите между нас бяха неудържими. Всичко започна уж невинно – закачливи имейли, срещи за по едно след работа, обеди през ден… а после и всеки ден. Още си спомням вечерта, в която той ме караше към къщи и сложи небрежно ръката си върху коляното ми. Може да звучи като реплика от розов роман, но в този момент цялото ми същество настръхна. В следващите няколко седмици нищо повече не се случи, но на мен вече ми беше трудно да се сдържам. Накрая го прегърнах в колата, което доведе до целувка, което доведе до… Не след дълго се измъквахме на хотел във всеки възможен момент. И двамата се чувствахме ужасно гузни. Никога не съм мислела, че ще стана „онази” жена, а и той беше много, много добър човек. И все още беше привързан към приятелката си. Но на този свят нямаше сила, която да ни спре. Оправдавах се пред себе си с класическото: ако той беше щастлив с нея, нямаше да се влюби в мен, нали? Продължихме така цяла година – през деня си разменяхме тайни погледи в офиса, а надвечер си тръгвахме поотделно, за да се срещнем след малко на нашето място. Колегите ни надушиха, но ние обръщахме на майтап всичките им коментари. Един уикенд отидох на ски в Банско с друг мъж и през цялото време не спрях да си мисля за Георги и да си фантазирам какво ще стане, ако двамата сме заедно на почивка. Когато се прибрах, му казах, че го обичам и че искам да съм само с него. Следващата седмица той скъса с приятелката си. Тя така и не разбра за нас и това ме радва. Не мисля, че имаше смисъл да я нараняваме допълнително. Четири години по-късно се сгодихме, а от две сме вече женени и постепенно преодоляхме чувството си на вина. И независимо от това какво говорят хората, нито за секунда не си и помислям, че е възможно Георги да ми изневери. Между нас е изтекла толкова много вода, имаме истинска любов и огромен потенциал, така че просто няма да си струва. Румяна, 36 г.

Хванах приятеля си в леглото с непозната
С приятеля ми ходехме от 7 години, но нямахме възможност да сме под един покрив по икономически причини. Веднъж отидох в апартамента, където той живееше с родителите си, влязох с ключа, който сам ми беше дал, и го заварих на калъп с друго момиче. Той даже не успя да стане – просто замръзна на дивана с поглед, забит в мен. Аз също не можех да откъсна очи от него в шок, а после си тръгнах. Но най-напред отидох до шкафа, в който държах някои мои неща, и си взех един парфюм и чифт чорапи – идея си нямам защо точно тези вещи и какво изобщо съм си мислела, направих го машинално! Не му проговорих никога повече. Тогава страдах много, но днес мога да кажа, че макар и ужасно, това преживяване е едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали. Този мъж беше пълен боклук и всички други го виждаха освен мен. Всеки ден благодаря на Господ – и на онази полугола жена, която и да е тя, че ми отвори очите. Росица, 29 г.

 

Ако си убедена, че съпругът ти си има любовница ето как можеш да спасиш брака си!
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар