Акнето върху гърба може да е истинска катастрофа за красотата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Акнето може да е доста досадно явление и на всичкото отгоре е достатъчно нагло, та да си избира няколко участъка от тялото върху които да се разположи

гръб За да се отървем от неговото присъствие, не е нужно винаги да прибягваме до скъпи илачи. Понякога всичко, от което се нуждаем, е няколко отвари, заимствани от бабините рецепти.

Ябълков оцет

Ако сте притежател на не-особено чувствителна кожа, тогава може директно да третирате акнето с тампон, напоен в ябълков оцет. Но ако случаят е друг, тогава разтворете част от оцета във вода и тогава напоеше тампончето, с което ще почистите засегнатата кожа. Ябълковият оцет притежава антибактериални свойства, които помагат да се отървете от бактерията, причиняваща акнето. Ако искате да подхраните кожата си, след като оцетът попие, нанесете масло от авокадо. Мазнините в този плод вършат чудеса за епитела.

Сол от Мъртво море

Ако ексфолирате гърба, раменете и деколтето си с висококачествена морска сол, това може да ви доближи една крачка по-напред към отърваването от акнето. Минералите в солта от Мъртво море се абсорбират в пъти по-добре от кожата от който и да било ексфолиант. Не прекалявайте обаче с процедурата, за да не свалите от гърба не само акнето, но и кожата. Веднъж в седмицата тази процедура е напълно достатъчна.

Маски с алое вера

Смесете смляно алое вера с масло от авокадо и нанесете върху засегнатите участъци. Останете с маската 5 мин и след това изплакнете. Ако нямате достъп до свежо алое, използвайте натурален концентрат, който се продава в аптеките, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар