Готов ли е мъжа до теб за дете и семейство?

Джефри Арнет обобщава какво искат мъжете от живота и любовта в етапите, описани в книгата му ЗАДАВАЩАТА СЕ ЗРЯЛОСТ: трудният път от пубертета към 30-те. Ето и фактите накратко.

семеистжо

НАЧАЛОТО НА 20-ТЕ

Без значение колко е независим, роди­телите му все още имат голяма роля в живота му и решенията, които взи­ма. Обича да експериментира: търси си половинка, с която да се чувства добре сред приятелите си. Бяга от голямата отговорност за сериозно гадже, камо ли бъдеща съпруга. Мъжете в тази въз­раст искат да натрупат опит, много малко от тях търсят сродната си душа, твърди Арнет.

 

ОТ СРЕДАТА ДО КРАЯ НА 20-ТЕ

Вероятно започва да мисли за бъдеще­то, но се плаши от сериозно обвързване, които би ограничило възможностите му в живота и кариерата. Иска да е сигурен, че може да се премести в друг град, ако го повишат, без да е нужно да го обсъж­да. На тази възраст мъжете търсят но­вости, приключения и страст, без това непременно да включва някого, с когото ще останат занапред.

 

РАННИ 30

Той вече се издържа сам и се чувства по-зрял. Приятелите му започват да се же­нят. Съвсем логично е, ако приятелите ти правят нещо и ти да ги последваш. Но той все пак не бърза твърде много, защото знае, че може да има деца и на по-късна възраст. Жените, които тър­сят перспективни партньори (бъдещи бащи) го ужасяват в тази възраст.

 

ОТ СРЕДАТА ДО КРАЯ НА 30-ТЕ

Той вече е част от онези 32% от мъже­те на възраст между 35 и 44, които още не са женени и гледайки как приятелите му се развеждат, няма и желание да се жени. Държи се като дете на ръба на ба­сейна, което се чуди дали да скочи и кол­кото повече се чуди, толкова повече го е страх. Освен това, на тази възраст той вече има и доста по-високи очаквания към бъдещата си съпруга, която тряб­ва дв бъде приятел, духовна половинка, любовница, да допринася за издръжката, да се отзовава при нужда, но и да не го обсебва.

 

 

Кратък наръчник за засилване на имунитета на цялото семейство

 

 

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар