8 основни правила за миене на косата

Правилно ли мием косата си?

miene na kosaПрочетете тези основни правила и вижте защо трябва да ги спазвате.

Правило 1

Обикновено ние решим косата си след миене, но преди това също трябва да я нарешим, за да може да се измие по-добре. При разресването косата се освобождава от излишните косми, за да може на тяхно място да изникнат нови и по-здрави.

Правило 2

Не мийте косата с много гореща вода, за да остане здраве и да не се разсъхва.

Правило 3

Подберете най-подходящия шампоан за вашата коса, в зависимост от това дали е мазна, суха или нормална. Избирайте натурални продукти.

Правило 4

Размажете шампоана на ръцете си преди нанасяне на косата. Това ще помогне да се измие косата по-внимателно. Нанасянето на шампоан директно на главата не спомага за равномерното му разнасяне. Една част може да остане не добре измита, а друга прекомерно залята с шампоана.

Правило 5

Измивайте косата от шампоана обилно с вода, за да не остане никакви следи от него. Не добре изплакнатата коса ще направи много бързо пърхут, който ще трябва да третирате допълнително.

Правило 6

Винаги ползвайте балсам или домашно приготвен подхраващ продукт за косата. Балсамът трябва да бъда в отделна опаковка, не ползвайте шампоан с балсам 2 в 1, защото няма полза от него.

Правило 7

Сушете косата внимателно, като включите сешоара на минимална мощност, за да не повредите косата. След измиването тя е оставена без никаква защита. Затова винаги предвиждайте защита за косата след измиване.

Правило 8

За да подхраните по-добре косата си, ползвайте след измиването бадемово масло. Сложете няколко капки на ръцете си и втрийте в корените на косата.

 

Премахнете пърхота с природни средства!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар