Как да нахраним мозъка?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

По последни данни на американски учени режимът на хранене е в състояние да окаже значително влияние върху способностите на паметта, както и да намали тревожността

храна мозък Това означава, че храната може да помогне за превенция на заболявания, свързани с мозъка, сред които е и болестта на Алцхаймер.

Сред продуктите, които оказват най-благотворно влияние на мозъка, е рибата. Консумацията на 2 порции риба седмично съдейства за здрав мозък, тъй като осигурява омега-3 мастни киселини, понижава риска от развитие на деменции и инсулт и подобрява паметта. Черният шоколад спомага за концентрация на вниманието. Ядките и семките са отличен източник на витамин Е, който забавя понижаването на когнитивните способности. Боровинките помагат да се намалят последиците от деменция и болестта на Алцхаймер. Още полезни за мозъка продукти са канелата, която нормализира нивото на кръвната захар, чесънът, риганът и розмаринът, които стимулират притока на кръв към мозъка. Кърито действа противовъзпалително, а шафранът има ефект на антидепресант. За здрав мозък хапвайте редовно бадеми, орехи, бразилски орехи, авокадо и зелени листни зеленчуци. Броколито, карфиолът и брюкселското зеле са богати на антиоксиданти и защитават мозъка от стареене. Пълнозърнестите храни помагат да се стабилизира нивото на глюкозата в кръвта, което дава усещане за енергичност и повишава концентрацията.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар