Защо всекидневният душ може да ви разболее?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Обикновено не се замисляме за този ежедневен ритуал, но той също има своите закони

душ Правило 1: Не прекалявайте със сапуна! Много дерматолози смятат, че сапунът не е задължителен при всяко влизане под душа. Причината е, че той изсушава кожата, лишава я от естествената й влага, води до Зачервявания и раздразнения. Решението е да използвате душ-гел без сапун, който е на водна, а не на маслена основа.

Правило 2: Не на горещата вода! Къпете се с топла, но не и с гореща вода, тъй като тя подсилва изсушаващия ефект, предизвикан от сапуна.

Правило 3: Сменяйте често гъбите! В гъбите за къпане се развиват бактерии, затова трябва да се подменят поне веднъж месечно. Освен това ги оставяйте да изсъхнат добре.

Правило 4: Нанасяйте правилно шампоан! Правилният начин е не по цялата дължина на косата, а само на скалпа и в основата на врата. Краищата на косата може да пострадат от редовното нанасяне на голямо количество шампоан.

Важно! Не се къпете дълго – оптималното време за вземане на душ е 5-10 мин. Така ще запазите естествения защитен слой на кожата и ще си спестите дерматологични проблеми, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар