7 любовни сюжета пo пътя към ЕДИНСТВЕНИЯ – част 2

Вече и хлапетата знаят, че трябва да целунеш 5-6 жаби, преди да стигнеш до Принца. Виж обаче какво още има да ти мине през главата, преди да акостираш успешно в пристана на Истинската любов. P.S. Черната фаза „Цял живот чакам Принца, а се появяват само конете“ си е закономерна част от процеса.

ЛЮБОВЕН ОПИТ №4
Зарязването на шаблоните. Всички малко или повече робуваме на готови клишета и формули, защото така сме възпитани и така е по-лесно. Включително в любовта. Но както са казали англичаните, храната за един е отрова за друг. Виолета го потвърждава от собствен опит.

НЕЙНАТА ИСТОРИЯ: Преди няколко години се запознава с Антон в един клуб. „Беше добре облечен, с интелигентен речник, не беше пиян като кирка, освен това в хода на разговора се оказа, че има собствен бизнес и апартамент в центъра. Въобще, идеалната партия”, спомня си тя. Лошото е, че в хода на връзката им се появява неочакван проблем. „Аз не се чувствах на мястото си. Всички тези супер луксозни заведения, 3а които трябваше да си подбирам тоалета по един час, компаниите му, които си говореха за места в чужбина и у нас, където не бях стъпвала, известните личности, които им бяха приятели… чувствах се като втора ръка човек и не можех да се отпусна. Това дърво определено не бях аз!” След като му казала, че е дотук, Виолета седнала в една градинка и си отворила една пластмасова бира. „Беше ми тъжно, разбира се, обаче в същото време изпитвах облекчение и кеф! – спомня си тя. – Оттогава, като чуя някой да казва „идеалната партия“, винаги се ухилвам. Идеална за кого?!”

ЛЮБОВЕН ОПИТ №5
Фазата на черно отчаяние. Не е необходимо да си Веси, за да се подпишеш с две ръце под максимата, че понякога ти идва да… ъъъ… може ли да цитирам една фейсгрупа с повече от 12 000 фенове? „Ако намеря Купидон, ще му натикам стрелата в гъза.“ Ето точно това ти идва. Както обобщава Веси: „Всеки път е едно и също. Казваш си, че никога повече няма да се влюбиш. До следващия път.“

НЕЙНАТА ИСТОРИЯ: Преди 5 месеца се появява невероятен младеж, който я ухажва по добрите стари правила на романтиката – букети, покани за кино и театър, есемеси, вечери на свещи, подаръци. Една вечер и казва, че иска да се премести при него. След което изчезва. Спира да си вдига телефона, сменя заведенията, изчезва от скайпа и фейсбука. След дежурната порция терзания – „Боже, сигурно му се е случило нещо лошо – тя отива директно у тях. Отваря и непознат мъж и се оказва, че това е неговият апартамент, който бил дал на женения, повтарям, женения си приятел да ползва, докато е на специализация в чужбина. „Както казва сестра ми, сърцето е феникс -усмихва се Веси, която в момента си е дала малко почивка от гаджета. – Само му трябва малко време. Не спирам да си го повтарям, защото иначе рискувам да намразя всички мъже.“

ЛЮБОВЕН ОПИТ №6
Кротването. Знаеш, че най-важно е в какъв момент срещаш другия. И ако единият от двамата категорично не е настроен на вълна „сериозна връзка“, и пистолет да му опреш в челото, няма да премисли. „Просто не бива да го приемаш лично“, категорична е Валя.

НЕЙНАТА ИСТОРИЯ: До преди 10 месеца тя е типичната героиня, живееща по тертипа на „Сексът и градът“. Тогава изненадващо се сгодява. И то за мъж, с когото се познават още от гимназията и дори лятото на кандидат-студентските изпити са били гаджета. После нея я приемат в София, него – в Пловдив, и двамата се разделят. „Въобще не съжалявам 3а годините, в които сме били разделени, защо¬то така и двамата сме си поживели и сме пробва¬ли какво ли не – катего¬рична е Валя. – Днес съм милион пъти по-готова за сериозна връзка, откол¬кото по времето, когато двамата пиехме бира и се натискахме по градинките в парка.“

ЛЮБОВЕН ОПИТ №7
Преследването на мечтите. Човек е това, което си представя, че е. И стига дотам, докъдето се простират собствените му граници и желания. А желанието на Диана от 3-4 години насам е да има дете.

НЕЙНАТА ИСТОРИЯ: В периодите, когато е била без гадже, тя никога не се е притеснявала от това, че е сама, че „може да изпусне последния влак“ и прочие общоприети клишета. Просто преди няколко години вече усеща, че иска дете. И тъй като е в поредната връзка с мъж, който я носи на ръце, му го казва. Той обаче не желае деца и тя си събира багажа. Следва класически развой на събитията: той се прави на обиден, после атакува с всички средства да си я върне и накрая и пада на колене, произнасяйки заветното „да“  за  дете. Година и половина по-късно изгонва нея и дъщеря им от къщата. „Винаги съм си имала едно наум, че това може да се случи – спомня си тя. – Но въобще не съжалявам, че стана така, нито ме е страх. Самотни майки бол. Важното е, че осъществих моята мечта и съм най-щастливата жена на света! Влюбена съм завинаги… в детето си.“

от 1 до 3

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар