Как да се справите с досадниците в Интернет?

Има няколко правила на поведение, които помагат да се минимизира вредата, причинена от интернет-вампира

вампир – Общувайте в мрежата само с хора, които лично познавате, по-малко контактувайте с виртуални непознати.
– Не влизайте в каквито и да е разправии, дори и да ви се струва, че може да докажете своята гледна точка. Колкото по-убедени сте в това, толкова по-опасен е капанът, в който ще попаднете.
-При намеци за скандал изграждайте енергийна защита: скръстете ръцете и краката, представете си как тухла по тухла изграждате стена между себе си и нападащия ви интернет потребител.
– Ако ви обиждат, представяйте си човека, който го прави, в максимално смешен вид – в костюм на клоун, като тиква в мръсна локва и т.н.
– Съгласявайте се равнодушно е всякакви обвинения по ваш адрес: един вид – виновен съм, ще се поправя. Главното е да не се отнасяте сериозно към подобна критика, обръщайте всичко на шега.
-Ако ви досади лунен вампир, започнете да му се оплаквате от живота. На всяка негова сълзлива история разказвайте по две свои – два пъти по-тъжни. Не оставяйте без негативен коментар нито една негова дума.
– Реагирайте парадоксално на оплакванията на „нещастника : с шега, със „емайли“, с неочакван отговор. Това ще разруши натрапения от него сценарий на общуване.

Ако контактът е енергийния вампир все пак е неизбежен и той е постигнал своето, опитайте се да възстановите равновесието. Най-доброто средство, помагащо да се попълни изгубената енергия, е водата. Затова вземете душ или просто се измийте под течаща вода, изпийте чаша горещ ароматен чай – за предпочитане билков, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар