Сухите цветя пазят дъха на лятото

Колко е приятно през студените месеци от годината да си спомним за изминалото лято, за аромата на окосена трева и ярките багри на цветята. Частица от лятото може да се съхрани и през цялата зима, ако си направим композиции от сухи цветя.

Има много начини за тяхното съхраняване. Един от най-скъпите е с помощта на специален гел за консервиране. Най-трудоемкият е с използването на глицерин или восък. Препоръчваме ви да започнете с най- евтиния и достъпен способ – като се провесят цветята на сенчесто и добре проветриво място.

venecКакто всичко земно, и сухите букети не са вечни, но процесите на стареене протичат значително по-бавно. Тези, които не обичат „застарелите“ сухи цветя, може да ги оживят, като ги напръскат със специални флористични спрейове или със златисти или сребристи бои, така че китките да станат великолепно допълнение към новогодишната аранжировка на трапезата, пише в. „Уикенд“.

Формата на композициите от изсушени цветя може да бъде различна – правят се букети, вплитат се в предварително подготвени конструкции от клони или тел, които често са във формата на сърце, топка, дървета и пирамиди. Освен това от сухи цветя се правят и венци, като за основа отново се ползват готови сламени кръгове или се изрязват от пиафлора.

За да стане споменьт от лятото още по-пищен, може да се използват панделки, цветна хартия, морски раковини или изсушени плодове.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар