Пет съвета против суха кожа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

За да имате гладка и лъскава кожа, следвайте нашите съвети. Подхранвайте редовно кожата си и ще имате видими резултати.

1. При студено време

Когато температурата падне, нивото на влажност пада прекалено. Сухият въздух прави кожата суха. След като времето започва да се променя, много хора започват да се оплакват от суха, сърбяща кожа. Инсталирайте овлажнител в дома си, за да запази въздуха влажен. Определете влажността между 45% и 55%, а температурата на въздуха около 20 до 22 градуса по Целзий. Преди да излезете навън в зимно време, защитете най-чувствителните си части – устните, лицето и ръцете с шал и ръкавици.

2. Бързо къпане под душа

Сигурно се чувствате прекрасно, когато стоите под душа повече време, но това пресушава кожата ви. Освен това силната гореща струя успокоява тялото ви, но измива всички натурални масла от нея. Затова къпете се бързо с не много гореща вода. Пет минути са достатъчни, за да сте чисти без това да се отрази на кожата.

3. Сапуните

Не слагайте просто някакъв сапун с вашия душ – те не са еднакви. Има сапуни, които ще изпратят естествената бариера, запазваща  влагата на кожата ви,  право в канала. Ние препоръчваме да използвате мек сапун, без аромат, който овлажнява и почиства едновременно. Изберете си сапун, който е специално направен за суха кожа.

4. Без търкане

Мислите ли, че трябва да търкате кожата си, за да я почистите? Изоставете  тази стара идея, заедно с жалката си гъба. Търкането на кожата засилва сухотата й. Използвайте ръцете си или мека кърпа, за да разнесете сапуна по тялото си.

5. Лосион след душ

Веднага след душа намажете цялото си тяло с овлажняващия лосион, който ползвате. Не трийте кожата си с кърпа, защото така премахвате влагата, а лосионът ще я задържи в кожата. Така я запечатвате.

 

Пет рецепти против суха коса и сърбежи на скалпа

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар