Как да разбираме мъжкото мълчание?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не е тайна, че голяма част от мъжете не умеят и не обичат да говорят много

разговор Понякога това мълчание се възприема от жената като нежелание за общуване и равнодушие. И тя с всички сили се стреми да разприказва мълчаливеца, като прибягва до сълзи, конфликти, кокетство, ласкателство, само и само да го извади от това състояние.

Защо мълчащият мъж смущава жената?
– Струва й се, че крие нещо.
– Охладнял е към нея.
– Не иска да споделя тайните си.
– Равнодушен е, не я обича.
– Сърдит й е.
– Разтревожен е от нещо.
Отчасти дамата обвинява себе си, защото самата тя мълчи в такива ситуации. И за да разреди емоционалното напрежение, има нужда да изговори проблема.

При мъжете нещата стоят различно. Въпросът изисква мълчаливо обмисляне. Ако в живота на мъжа има някакъв проблем, той предпочита първо внимателно да го изучи и анализира, а след това да изкаже мнението си.

Но не всички господа са мълчаливи. Някои по нищо не отстъпват на жените. Но бъбривите мъже са по-скоро суетни и празноглави.Те говорят, вместо да вземат ситуацията в ръце и без излишни думи да направят жената щастлива.

Истинският мъж обикновено е немногословен. По-малко думи, повече дела. Мълчанието е злато. В тези пословици е цялата народна мъдрост за истинската ценност на мълчанието. Умението да сдържиш емоцията, спокойствието и издръжливостта са признаци на силния мъжки характер. Способността да не се хвърлят думи на вятъра се цени така високо, както и способността да носиш отговорност за казаното. Мълчанието по-красноречиво от думите говори на жената за мъжката любов, ако тя се доказва с постъпки, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар