3 важни съвета, за да не пострадате от лятната атака на гъбичките

В басейните и реките дебнат гъбичките, които могат да причинят много неприятности

гъбички Да не се влиза във водата с влагалищен тампон при менструация

Той задържа секретите и рискът от замърсяване нараства. Това обостря анаеробните, гъбичните и вирусните инфекции.

Има препарати за локален имунитет

Пациентките с хронични проблеми е добре да се консултират с гинеколог преди почивката на басейн. Тези, които го правят, по-рядко се връщат с оплаквания. На рисковите гинекологът изписва почистващи разтвори, вагинални дезинфекциращи таблетки или гелове. Те предотвратяват инфекциите. Противогъбичните средства се ползват седмица преди морето и при нужда се изписват препарати за създаване на локален имунитет.

При жени без нормална флора се включват и вагинални глобули. Те съдържат лактобацили за почистване на лигавицата и предпазване от микроби.

И циститът се събужда

Възможно е след дълъг престой във водата и преохлаждане, както и след прекаля-ване с газирани студени напитки да се събуди съществуващ цистит.

Това е възпаление на пикочния мехур. Появилите се песъчинки причиняват малки обостряния, тъй като дразнят лигавицата. Има цистити, свързани с песъчинки и бактерии, както и предизвикани от бактерии по полов път. Те изискват изследване за хламидия, микоплазма. При цистит може да се изпие прахче Monural. Той е антибиотик с дезинфекциращо действие. Ако проблемът не отминава, след 24 часа може да се изпие второ.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар