Бебетата нямат проблем с пътуването

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Удобно разположени в своите столчета, повечето проспиват придвижването от едно място на друго

бебе

Но пък на много деца между 1 и 12 години им става лошо. Причината е в техния по-чувствителен вестибуларен апарат, който отговаря за равновесието на тялото. Затова по-рязко се усещат завоите и стръмнините. Оплакванията са гадене, виене на свят, позиви за повръщане.

За да предотвратите неприятните реакции, вземете мерки.

Ако ще пътувате веднага след закуска, пригответе нещо малко за хапване. Не е добре да се пътува с празен стомах, нито пък с препълнен. Избягвайте течностите.

По възможност сложете детето в централната част на задната седалка. На това място най-слабо се усещат завоите и неравностите на пътя.

Приберете ароматизатора. Повечето парфюми за кола излъчват прекалено силна и натрапчива миризма, която дразни.

Оставете прозореца леко отворен, за да има приток на свеж въздух.

Предложете да играете на словесни игри. Ако детето е по-малко – пейте заедно. Важното е да го разсейвате. В никакъв случай не му предлагайте да разглежда книги, да играе на телефона си или на таблета. От това бързо ще му стане лошо. Подобни занимания причиняват дискомфорт и на възрастните.

Посъветвайте детето да не гледа настрани, а на- пред и в далечината.

Поддържайте умерена температура в колата.

Вземете лимонови или ментови бонбони. Те намаляват усещането за гадене и предотвратяват неприятното заглъхване на ушите. Добре е да имате подръка и хомеопатични препарати за смучене или дъвчене.

Ако детето се оплаче, че му е лошо, спрете и на правете почивка, за да глътне малко въздух, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар