Избягах от нея като дявол от тамян

Искам да споделя с вас за едно свое запознанство по обява от далечната 1997-а година.

Като всеки мъж на тези години (на 49 бях тогава и току-що се бях развел) реших и аз да опитам, за да не изоставам от кервана, както се казва. Госпожата живееше в Русе и каза, че имала собствен бизнес, тоест нямала финансови проблеми. След дълги разговори по телефона (тогава имаше само мобифони) и след хиляди уговорки я склоних да ми изпрати снимка. Когато я получих, ахнах. Та тя беше филмова звезда! С бели и подредени като мьниста зъби, с хубава гъста черна коса и тяло, изваяно като на струг. И нали знаете, че ние, мъжете, се захласваме по красиви жени, я склоних и за друго – да се видим на живо. Разбрахме се първата ни среща да е в Пловдив. И без това спомена, че имала работа до един от пазарите в града, трябвало да взима стока за фирмата си. Речено – сторено. Приготвих се подобаващо за предстоящата среща, все пак щях да се видя с жена, която хиляди мъже мечтаят да имат в обятията си.

trifonНамерих пазара, взех си кафе, тъй като бях отишъл доста по-рано, и зачаках с трепет… своята фея. В един момент към мен се запъти едно трътлесто кълбо с рехава коса, най-вероятно с предни протези, и ми се заусмихва отдалече. Гледах и не вярвах на очите си. До мен все едно застана Робокоп от женски пол. И най-вероятно беше щастлива, че – за разлика от нея – аз изглеждам като на снимките, които й изпратих.

Наведе се към мен с налудничавата идея да ме целуне и – о, не, устата й лъхаше на тютюн и… Дори не искам да си спомням този миг. Естествено, не подадох устните си, а само лявата буза, след което тя ми предложи да обядваме някъде, за да си поговорим. Повярвайте ми, исках час по-скоро да се махна от този пазар или каквото беше там, и да се скрия вдън гори Тилилейски. Да, сигурно постъпих отвратително, защото джентълмените (за какъвто и аз се имам) не правят така, но свих в първата пряка, която видях пред очите си, и си плюх на петите. Дори не разбрах дали тя усети какво се случва, защото продължаваше да фъфли с мекия си акцент и ми обясняваше, че най-после е намерила мъжа, за когото винаги е мечтала.

Прибрах се, изкъпах се и повече не се и сетих за нея…

Трифон

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар