Васко Кеца се поболя заради парите си

Певецът имал над 2 милиона в Корпоративна банка, не успял да ги изтегли

Васко Кеца

Васил Найденов е в прединфарктно състояние, след като се оказа, че всичките му спестявания са в запорираната от държавата Корпоративна търговска банка. Кеца имал на влог над 2 милиона лева, спестени с честен труд в последните 15 години, научи „Уикенд“.

Сложил ги преди 4 години в Корпоративна банка, след като научил, че лихвите по депозитите там са най-високи. След лична среща с шефовете на финансовата институ­ция те му дали апетитния 8,5% лихвен процент. Найденов бил много доволен и всяка година с парите от лихвата си правел скъпи екскурзии и се глезел с изискани подаръци.

Миналия петък, когато банката бе обсадена от стотици вложители, а по-късно бе затворена временно от БНБ, Кеца буквално направил хипер­тонична криза. Васко вдигнал кръвно 185 на 130и бил на косъм от колабиране, разказват шокира­ни негови колеги. Звънял на де що има приятел по върховете на държавата, за да провери има ли начин спешно да си изтегли сумата. Оказало се, че е закъснял – БНБ вече била поставила КТБ под особен надзор и в банката влезли квестори.

„Това ще ме довърши! Ще получа инфаркт! Целият ми труд отива на кино. Не мога да го преживея“, ридаел Васил Найденов. Певецът не можел да се успокои дори след уверенията на шефа на БНБ Иван Искров, кой­то дни по-късно успокои всички вложители, че ще получат сумите си пълен размер. Държавата гарантирала влоговете до 100 000 евро, но спе­циално за КТБ нямало проблем средствата да се изплатят в пълен размер след няколко месеца.

Кеца обаче бил напла­шен, тъй като вече веднъж е губил пари от банки. През зловещата 1997 г. всичките му спестявания се изпариха във фалиралата Банка за земеделски кредит. Тогава телевизиите показваха в репортажите си паникьосания Найденов да се реди на опашката пред банката и да буйства.

„Горкият Васко! Той е зодия Дева, за тях най-ва­жни са парите. Не може да се успокои и цяла седмица е на хапчета“, жалят го в гилдията.

Междувременно еже­дневникът „Всеки ден“ разкри, че сериозна сума пари в Корпоративна банка държи и естрадната легенда Лили Иванова.Тя също била притеснена за спестяванията си. Вежди Рашидов, който пък къта там 2,5 милиона лева, вече заплаши, че ще се самоубие, ако не си върне цялата сума.

 

 

Криско имал връзки с известни господа, за да стане звезда

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар