Иска ми се да кажа на всички хора – не се предвайте!

промоции

Никога не е късно да започнеш отначало

Иска ми се да кажа на всички хора - не се предвайте

По празниците срещнах свой познат, когото не бях виждала отдавна. Предиш­ния път ми се беше сторил грохнал и остарял, а сега из­глеждаше чудесно. Зарадвах му се, седнахме да изпием по едно кафе и го попитах как­во се е случило, че в така про­менен. И тогава Ачо ми раз­каза своята история, която ще си позволя да предам по­чти дословно.

„Напоследък усещах, че животът ми е зациклил напълно, започнаха да сe обаждат болести и вече си мислех за пенсия и дори за умирачка, макар че бях само на 56. След 33 години брак с жена ми дори не си говорех­ме. Толкова се бяхме отчуж­дили, че отдавна спяхме в отделни стаи и се размина­вахме като сенки в празното жилище. Ако есе пак разме­няхме по няколко изречения, бяха някакви обиди или заяж­дания за глупости. Ангелина – дъщеря ни, се омъжи и за­мина при съпруга си във Вар­на. Много рядко ни идваше на гости, защото внучетата са още малки. През лятото хо­дех при тих за по няколко дни, но не можех да оставам за по-дълго, защото живеят на­тясно. В работата също нищо не ме радваше – бях стигнал ниво в кариерата, което ми се струваше, че е таванът. Не по­лучавах малко пари, но кога­то ги имаш предостатъчно, разбираш, чете не са всичко в този свят.

И тогава сякаш Бог ми из­прати Албена – 27 години по-млада от мен, музикантка. Бях живял доста дълго, а не знаех, че може да има така­ва любов. Започвах деня си с мисъл за нея и когато зас­пивах, пак тя ми беше пред счита. Срещахме се в нейна­та квартира, но колкото и да беше късно вечер, се приби­рах при жена си. Смятах, че така е редно и нямам друг изход. Докато разбрах, че цялото ми същество крещи – не тръгвай, остани! Повтаря­ше ми го всеки път и Албена. И веднъж реших – искам да започна отначало със свое­то любимо момиче.

Прибрах се все пак и съобщих на съпругата си, че на следващия ден ще подам молба за развод. Тя дори не се разстрои. За да ми на­трие носа, ми каза, че от 20 години има връзка със сту­дентската си любов, но не била луда като мен да обърква живота си на ста­ри години и да става за смях пред внуците ни.

Разделихме се по взаим­но съгласие, оставих й апар­тамента и колата. Имах дос­татъчно пари, за да купя ново жилище за мен и Албе­на. Тя го превърна в истинс­ки дом – топъл, уютен, кра­сив. Тази жена има неверо­ятна енергия, с която ме за­режда като акумулатор. След като се събрах с нея, ми предложиха да стана из­пълнителен директор на фир­мата, защото нашият се премести на друга работа. Каза­ха ми, че нямало по-подхо­дяща кандидатура от моята. Направо не можех да повяр­вам на ушите си.

С Албена вече имаме син на година. Чувствам се най-щастливият съпруг и баща. Иска ми се да кажа на всич­ки хора – не се оставяйте на рутината и сивотата, борете се за своето щастие! Всеки има право на това! И най-важното – никога не е късно да започнеш отначало.“

 

 

Принцеса Даяна: Не търсете принцове, а истински хора!

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар