Ивайла Бакалова може да остане куца!

Миската е с 3 счупвания на крака след мисия в „Къртицата”!

7

Мис България  – Вселена 2001 Ивайла Бакалова може никога повече да не ходи нормално. Известната манекенка и фотомодел пострада тежко по време на една от мисиите в „Къртицата“ и с това излезе от играта за спечелване на голямата награда. Бакалова ще трябва да пази леглото поне 3 месеца, а травмата на крака й направо го е раздробила, пише в. „Уикенд“.

Инцидентът се случил във вторник вечерта, когато участниците в „Къртицата“ имали своето поредно изпитание. Продуцентският екип, както винаги, бил изпробвал терена с тест участници, които се справили без проблеми. Всички единодушно обаче обявили, че това е най-тежката задача, която някога е имало в този тип шоу.

Част от изпитанието било риалити звездите да се изстрелят с катапулт и да бъдат уловени в мрежа. Първи опит направил актьорът Александър Сано, който се измъкнал от мрежата без наранявания. Това дало увереност на продуцентите, че останалите участници също ще се справят със задачата. След него най-безстрашна се оказала Ивайла, която се метнала като лъвица. Веднага щом се озовала в мрежата, Бакалова обаче се оплела в нея. Силният камшичен удар на въжето става причина м­иската да получи тежко счупване на няколко места. Краката на Ивайла не могли да се освободят, при което тя увисва и получава травмата. След като я извадили от мрежата, тя казва, че е усетила ужасно изпукване. Част от съотборниците и екипът, който се намирал наблизо, също успяват да го чуят. Това „изправило“ косите на продуцентите Иван и Ан­дрей, които веднага разбрали, че Ивайла не само не може да продъл­жи в състезанието, но и трябва веднага да постъпи в болница. Тежката мисия била преустановена.

Контузията на Ивайла я изкара не само от играта, но и от активния живот в следващите поне 3 месе­ца. Лекарските прегледи са установили, че миската има 3 фрактури на единия крак, както и изметната капачка на коляното. Другият крайник на мане­кенката се разминал само с нараняване на глезена. Болката от преживяното била нетърпима, но миската стискала зъби и не си позволила нито за миг да се покаже уязвима. „Такава травма може да разплаче и мъж, а тя се държа като боец“, разкриват хора от екипа на „Къртицата“, пожелали анонимност.

Буквално няколко мину­ти след инцидента Ивайла е приета по спешност в болница, за да й бъде направена операция. В лечебното заведение миската за пръв път научава и колко е тежка диагнозата й. В сряда сутринта пък претърпява две интервенции, но дори с тях остават опасенията, че никога няма да може да се възстанови напълно. Запознати с тежестта на травмата й дори намекват, че тя може да накуцва леко, не толкова заради физически проблеми след операцията, колкото като психологически резултат от нараняването.

„Много хора не успяват никога да се избавят от този недостатък, заради преживения стрес. Те просто не се чувстват сигурни в пострадалия крак и дори си въобразя­ват, че той продължава да ги боли“, разкриват специалисти в областта на травматологията.

След интервенцията се налага миската да не мърда крайниците си 2 месеца. Това ще е и най-тежкото изпитание за Ивайла, която е свикнала да води активен живот и да гледа сама дъщеря си Рая. Малката обаче ще трябва да остане на грижите на бавачка, защото майка й няма да може да се оправя сама и също ще има нужда от асистент.

Бакалова ще остане обездвижена за дълго, за да може нараняванията да се възстановят напълно. Чак след като махне гипса, ще започне рехабилитацията на пострадалия й крак. Тя ще включва различни упражнения, масажи и бани, които да тонизират мускулите, които без съмнение ще са загубили своя тонус. Точно това се оказва и най-големият проблем на пациентите със счупвания. Заради обездвижването те рядко успяват да прохо­дят нормално 4-5 месеца след инцидента и губят мускулна маса, която да държи сухожилията и връзките в краката в кондиция. „Това, което я очаква не е никак лесно, а още по-малко ще е евтино.

Дано застраховката й да е добра, защото пълното възстановяване поглъ­ща огромни средства“, коментират препатили. Според техни изчисления без спешната операция, за рехабилитацията и санаториумите Бакалова ще трябва да се бръкне с поне 10 бона. Сумата за това е поета от Иван и Андрей, които вече имат опит с подобни инциденти.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар