Няколко трика за по-лъскава коса

Изобщо не е трудно да се сдобием с красива и лъскава коса

красива коса

И то почти безплатно, няма нужда да се отдаваме на скъпи процедури, за да се почувстваме като с рекламна коса.

Бял Винен оцет

Разредете една част оцет 3 три части вода. С получената смес изплакнете измитата с шампоан коса. Оцетът ще възстанови рН-то й, ще помогне за изчистването на скалпа и ще даде възможност на горния слой на косата да отрази светлината. Може да използвате и ябълков оцет вместо бял винен оцет.

Ако косата ви е суха, освен че е без блясък, винаги може да посегнете към лив-ин балсама за коса, който със сигурност ще свърши чудеса. Този тип балсами укротяват влагата, къдриците и помагат на косата да заблести сияйно. Освен традиционните лив-ин балсами, които се използват върху влажна коса, може да опитате и с тези, които се нанасят преди сън.

Един от най-лесните начини да направим косата си блестяща е да я изплакнем със студена вода, след като вече сме отмили шампоана с температура на водата, която няма да ни гарантира настинка. Полейте набързо косата си за звезден отблясък. Ако пък сте фенове на копривата и имате достатъчно от това растение в кухнята, направете отвара и след като изстине, полейте косата си с нея, без да изплаквате с вода.

Ако използвате преса с метални или керамични пластини, по-добре е да преминете на такава със силиконови. Този материал модифицира прическата доста по-бързо, отколкото останалите видове преси, което пък означава, че косъмът е изложен по-малко време на топлината от уредите, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар