8 причини да пиете вино всеки ден!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Виното има чудесен вкус! Е, ако това е вашата любима фраза, то тогава е време да научите защо виното е много полезно, особено ако се пие с мярка!

1. Понижава нивото на лошия холестерол

Виното е богато на антиоксиданти, които понижават нивото на лошия холестерол в тялото. Това помага да се предотвратят рисковете от сърдечно-съдови заболявания. Пийте по 2 чаши червено вино на ден, за да поддържате здраво сърцето си.

2. Прави костите по-здрави

Вино помага да се увеличи нивото на естрогена в организма. Това, от своя страна, спомага за запазването силата на костите. Жените, които страдат от проблеми със ставите, могат да пият вино всеки ден. Това ще предотврати риска от артрит. Виното помага да преодолеете хормоналния дисбаланс в организма.

3. Понижава нивото на кръвната захар

Това определено е добра новина за хората, които страдат от диабет тип 2. Чаша вино  помага на тялото да активира протеин, който намалява липидите в кръвта и лошия холестерол, а те са основен фактор в развитието на диабет тип 2.

4. Подпомага функционирането на черния дроб

По принцип,  алкохолът е вреден за черния дроб. Това не е се отнася  за червеното вино. Доказано е, че пиенето вино намалява наполовина риска от чернодробни заболявания при жените.

5. Предпазва от рак на дебелото черво

Пиенето на 2 чаши на ден вино ще ви предпази от рак на дебелото черво. Това се дължи на съдържащия се в него ресвератрол.

6. Повишава концентрацията

Червеното вино помага за увеличаване на концентрацията и функционирането на мозъка. Също така помага да се отпуснете от стреса.

7. Удължава живота

Има много изследвания върху животни, които са доказали, че ресвератрол увеличава  продължителността на живота.

8. Виното намалява риска от катаракта

Две чаши червено вино помагат да се предотврати риска от катаракта при жените.

 

 

Познавате ли шампанското?

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар