Кажете край на повяхналата кожа, сивия тен и подпухналостта

Те, в интерес на истината, се дължат не само на разгула край трапезата, при който сте се натъпкали с токсини, а и на всекидневните порции студ навън и сух въздух вътре

 

повяхнала кожа

Няма значение защо стана така, важното е как да изглеждате иначе.

Скрабът

Първата стъпка е да отстраните мъртвите клетки и да премахнете бариерата за извеждане на вредните вещества от лицето и тялото. Прочистването започва с парна баня, за да се отворят порите. Следва пилинг.

Едни от най-полезните пилинги са солните. Освен че отстраняват мъртвите клетки, те извлича излишната течност и насищат кожата с блигоелементи, които подобряват обмяната на веществата. Лесно се прави скраб от морска сол, зехтин и кафяви (или синьо-зелени) водорасли на прах (от аптеката). Сместа се нанася с масажни движения и се измива. Метаболизмът се активира, а кожата се заглажда.

Виненият скраб и тонизира. Пуснете в блендера шепа стафиди, 1/2 чаша сухо бяло вино, 1 с.л. морска сол (може да е и готварска или сода за хляб), 3-4 с.л. мед и 2-3 с.л. Масло от гроздови семки (може бадемово или зехтин) до получаване на еднородна каша. Прибавете 1/2 чаша захар на кристали. Скраба нанесете на леко овлажнена кожа, започвайки с масажните движения от стъпалата към сърцето. След като раздвижите кръвта за 5-10 минути, оставете сместа още 2-3 минути и продължавайки да масажирате под душа, се изплакнете.

Може да си направите сапунен скраб. Смесете по 1/2 водна чаша гел и смляно кафе, по 10 капки масло от розмарин и грейпфрут, 1 пръчка канела или 5-10 капки масло от канела, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар