Домашна грижа за устните гарантира бързи резултати

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не всяка дама по рождение е със сочни като ягода устни

 

устни

Пък и с възрастта обемът им понамалява, а изражението на лицето става по-строго. Всичко това може да се оправи без пластична хирургия, скъпоструващи филъри или перманентен грим. Американски визажист предлага програма от процедури за обемни устни.

Вземете по 1 ч.л. вазелин, захар на пясък и лимонов сок, прибавете 1/2 ч.л. глицерин. Объркайте съставките, леко затоплете на водна баня до консистенция на крем и наложете сместа. След 15 минути със салфетка почистете кожата. Резултатът ще е по-мека кожа, по-забележими контури и по-плътни устни за няколко часа. Или съкратена процедура: минавайте устните заедно с контурите с гъба с вазелин и масажирайте енергично. И експресен трик: към балсама, който ползвате, прибавете щипка канела – тя загрява кожата и активира кръвообращението.

Не пропускайте всекидневния масаж, който възстановява цвета и обема на устните. Първо ги намажете с крем, после с възглавничките на показалеца и средния пръст масажирайте. Може да използвате и четка за зъби, но леко, за да не травмирате фината кожа.

Визажистът предлага и всекидневни упражнения:

1. Изтеглете устните напред като за целувка и същевременно ги натискайте назад. В продължение на няколко минути правете това упражнение сутрин и вечер.

2. Сложете показалците над горната устна, а палците – на долната устна. С леки движения ги изтегляйте напред, „отлепвайки“ ги от зъбите. Упражнението за обем се изпълнява стотина пъти.

3. Здраво стиснете устните, издуйте бузите с въздух и в продължение на 5-6 минути го премятайте -вдясно и вляво, после в обратна посока.

4. Изнесете устните напред и рязко издуйте с въздух бузите, изпуснете го, сякаш гасите свещ. Отпуснете и отново изпълнете упражнението.

5. Подсвирквайте с уста в продължение на 5 минути.
Ако ежедневно отделяте 15-20 минути за тези упражнения в продължение на един месец, устните ще ви радват с обем и еластичност. За поддържане на формата след това комплексът се изпълнява 2-3 пъти седмично. Ако преди упражненията си направите контрастен компрес на устните, ще активирате кръвообращението и ефектът ще е по-бърз, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар