9 храни против стареене

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Физическите упражнения и здравословната диета са най-добрите (не хирургически) начини, за да се подмладите. Но някои храни притежават качества, които ще подобрят кожата ви, ще повишат вашата енергия и дори ще ви предпазят от болести.

Добавете тези храни към вашата диета и изпитайте техните многобройни ползи.

Боровинки

Тези колоритни малки плодове са с високо съдържание на фибри, заредени са с витамини и минерали, както и са чудесен източник на антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазване на мозъка и кожата.

Шам-фъстъци

Това са ядки, които имат голяма полза в сравнение с другите ядки, защото се предлагат в черупка. Според проучване, ядките, които са в черупките си имат по-малко калории, в сравнение с тези, които вече са извадени от тях.

Протеин

С напредване на възрастта мускулната маса започва да намалява с около 1% годишно. Тази загуба се превръща в порочен кръг – загубата на мускулна маса означава по-ниска обмяна на веществата, загуба на координация и баланс и списъкът продължава… За щастие малко „магически“ страничен продукт  може да направи чудеса. Амино-капсулите са за предпочитане пред прахообразните протеини именно заради бързото им и лесно усвояване.

Кисело мляко

Търсете кисело мляко, което има пробиотици – специални култури, които са страхотни за здравето на червата. Българското кисело мляко е великолепно, когато е направено според БДС.

Овес

Повечето хора не ядат достатъчно фибри. Овесът е един лесен начин да се заредите с този важен хранителен елемент. Тъй като фибрите спомагат за нормалната работа на стомаха, те не позволяват да натрупате излишно тегло.

Червено вино

Не, това не е правописна грешка – червеното вино съдържа мощен антиоксидант, наречен ресвератрол. Той е много важна причина да пиете точно червено вино, но ако не обичате алкохол – яжте червено грозде. Жените могат да пият 1 чаша на ден, а мъжете могат две – това е здравословната доза. По-голямо количество е на ваша отговорност…

Спанак

Това зеленолистно е истински хранителен източник на младост и може лесно да се добави към бъркани яйца, като основа за салата или страхотни шейкове. Спанакът е богат на лутеин, което е уникално против стареене.

Царевица

Изследване на Университета в Мериленд установило, че компонент от царевичния кочан може да предотврати развитието на рак. Изследователите предполагат, че това е съединението IP6, което спира разделянето на раковите клетки.

Сладки картофи

Те съдържат ликопен, който предпазва кожата от UV увреждане. Освен това, ви зареждат с витамин С, който произвежда колаген за здрава кожа.

 

Вино ли? Защо не!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар