7 съвета за поддържане на здрави и красиви нокти

Ноктите, колкото и малки или незначителни да изглеждат, могат действително да покажат какво послание изпращате на хората около вас.

Хората, които се грижат за ноктите си и ги държат в добро състояние показват, че внимават за хигиената. Красиви и перфектни нокти не означава само да нанесете фантастични лакове, а трябва и да обърнете внимание на някои фактори, които ще ви помогнат да ги поддържате здрави.

1. Не използвайте ноктите си, за да отворите кутии и капачки на съдове. При такова действие има голям шанс да счупите нокътя си и да си причините болка. Редовно почиствайте прахта и мръсотията под ноктите си, за да не изглеждате като „хваната от гората”.

2. Изключително важно е инструментите ви за оформяне на ноктите да бъдат с добро качество. Много щети можете да си причините, ако оформяте ноктите си с груба пиличка, тъй като това ще ги направи по-слаби и уязвими от увреждане.

3. При почистването на лака ви препоръчваме да използвате лакочистител, който не съдържа ацетон и има овлажняващо действие, за да не стават сухи ноктите ви.

4. Най-добрият начин да поддържате ноктите си здрави е да ги почиствате всяка вечер, след като се приберете от работа или от където и да е, тъй като по тях се натрупва много прах. Накиснете ръцете си в топла вода и почистете със съответните инструменти.

5. Състоянието на ноктите ви много зависи от това с какво се храните. Ако спазвате режим на здравословно хранене, който включва голямо разнообразие от храни, вие ще имате перфектни нокти.

6. Ако не разполагате с време да поглезите ноктите си у дома, отделете един час за посещение в салон за красота и ще получите релаксиращ маникюр и педикюр.

7. Ако на ноктите ви се появят петна, обезцветяване или те изглеждат много крехки и слаби, трябва да се консултирате с вашия личен лекар, тъй като това може да са признаци на някои здравословни проблеми.

 

Защо се получават гъбичните инфекции по ноктите?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар