Великолепната четворка

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Най-красивите прически за есента са тук. Всичко, което ти трябва, са няколко минути в банята и 2-3 добри продукта, с които работата ти е наполовина свършена.

Меки вълни

Пищната коса е като красив аксесоар, който одухотворява и подсилва излъчването. Доказателство за това са холивудските актриси Джулия Робъртс и Рийз Уидърспуун. За да имаш такава обаятелна коса, впръскай спрей за обем в още влажните корени и изсуши косата (със сешоар и средно дебела кръгла четка), обръщайки кичурите в обратна посока на техния растеж. След като изсушиш цялата коса, премини към навиване на отделните кичури със средно дебела маша, оставяйки краищата свободни. Подчертай къдриците с продукт за блясък и среши с едър гребен.

Какво да направиш ако косата ти е права и не се подава лесно на къдрене?

За да издържат по-дълго време, напръскай готовите, още топли къдрици с лак за коса със  средна фиксация, който заедно с това придава блясък на косъма.

Права и въздушна

Тази гладка и изпълнена с живот коса е страхотна, без да е прекалено прилепнала за скалпа. Каква е тайната? Просто забрави за пресата, а вместо нея напръскай влажните кичури по дължината им със спрей за обем. Раздели косата на път в средата. С едра кръгла четка и сешоар изглади всеки отделен кичур (с дебелина 2-3 см), започвайки с тези отпред. Премини постепенно към по-задните, като заедно с това увеличаваш тяхната дебелина, за да спестиш време. Когато си готова, напръсках цялата коса от 20 см разстояние с спрей за блясък.

Какво да направиш ако косата ти е буйна, изпръхнала и трудно управляема?

Трябва да я укротиш и да работиш по-прецизно. Замести продукта за обем със заглаждащ крем. Захващай по-тесни кичури коса (около 1,5 см) през четката и сложи насочващ струята тесен накрайник на сешоара.

Ефектна и модерна

Нямаш време да измиеш косата, а трябва да очароваш със стил? Тази визия, вдъхновена от модния подиум, идва на помощ. Нанеси лек гел или стилизиращ крем върху сухата коса и я среши хубаво назад със ситен гребен. Защипи я с шноли (тип щъркелчета) между хартиени салфетки, за да може косата да се задържи на място, без щипките да се отбелязват. След това навий цялата коса отзад с тънка маша. Среши, за да получиш въздушност. Можеш да върнеш няколко пъти гребена по протежение на кичурите, за да получиш допълнителен обем чрез леко тупиране. Закрепи косата с ластик или няколко красиви фиби.

Какво да правиш, ако косата ти е по-къса?

Не разнасяй гела чак до тила, защото прическата е ефективна, когато ясно се вижда разликата между мократа и сухата, пухкава част.

Рок дива

За да се сдобиеш с такава секси прическа, следвай стъпките, съпътстващи предложението за права и подвижна прическа. Но вместо да захващаш и издърпваш косата право надолу, махни накрайника на сешоара и издухай кичурите небрежно захванати с барабана на кръглата четка. Целта е да получиш разрошени и разпилени чупки в косата. За повече въздушност и обем, след като приключиш със сешоара, напръскай корените със сух шампоан и прокарай пръсти през косата, за да го разнесеш на места по нейната дължина. Използвай лак за коса, за да фиксираш постигнатото.

Какво да правиш, ако косата ти винаги пада надолу и се изправя?

Тупирай няколко произволни участъка с много фин гребен, за да създадеш въздушен обем и плътност. Не го прави върху цялата коса, защото именно неравномерността създава ефекта на прическата.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар