9 предимства на чай от лайка за кожата и тялото

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Пиенето на чай от лайка е стара традиция в много култури. Този леко ароматизиран чай има безброй ползи!

1. Подобрява съня

Лайката има почти магически свойства, когато става въпрос за насърчаване на добър сън. Нейните релаксиращи и успокояващи способности ще ви помогнат да се унесете и заспите. Чаят е естествено средство за страдащи от безсъние.

2. Освобождава от кожни възпаления

Подуването и възпалението на кожата могат да бъдат видимо намалени с чай от лайка. Той се бори срещу бактериите и елиминира шансовете за инфекции и отоци по кожата. Кожни заболявания като варицела и екзема се облекчават, като се третират с чай от лайка.

3. Лекува главоболие и мигрена

Мигрената е свързана с пулсираща болка в главата, чувствителност към светлина, замъгляване на погледа и гадене. Пиенето на чай от лайка осигурява моментално облекчение от тези симптоми. Главоболие, причинено от тревожност, студ или стрес също намират облекчение с чай ​​от лайка.

4. Против стомашни разстройства

Няколко видове стомашни проблеми като лошо храносмилане, спазми, киселинност и газове могат да бъдат ефективно минимизирани с чай от лайка. Наличието на силни антибактериални и противовъзпалителни свойства правят лайката помощник при тези проблеми. Древните египтяни са използвали лайка за облекчаване на болката от менструални спазми. Днес проучвания са показали, че редовната консумация на чай от лайка повишава нивата на глицин, които отпускат мускулните спазми.

5. Лечител на рани

Когато чай от лайка или екстракт се използва за рани, лечебният процес става по-бързо. Дори много съвременни проучвания показват ефикасността на лайката при зарастването на рани.

6. Никакви следи от тъмни кръгове

Извлек от лайка е основна съставка в много козметични средства. Използва се против тъмни кръгове около очите и потъмняване на кожата. Направете си чай от лайка, извадете пакетчето и го поставете на очите си или друг кожен участък. Действа и при подпухнали очи.

7. Сваля кръвната захар

Няколко чаши чай от лайка, консумирани ежедневно помагат на хората с диабет. Лайката работи ефективно за намаляване на нивата на кръвната захар без да се отрази на лечението с инсулин.

8. Естествено противовъзпалително

Лайката има огромни лечебни свойства при лечение на хемороиди, свеждане до минимум на сърбеж по време на варицела, ухапвания от насекоми и измръзвания.

9. Увеличава имунитета

Ако консумирате повече от две чаши чай от лайка на ден, вие ще подсилите имунитета си. Антибактериалният елемент в лайката се наречен хипурат. Съдържанието на антиоксиданти изгражда силна имунна система.

 

Научете повече за лечението на безсъние и стрес с билки

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар