Как да си направите бананова маска за коса?

Банановата маска може да ви донесе много неприятности, докато се опитвате да я измиете от косата си, така че прочетете внимателно нашите съвети.

Рецепта:

Необходими са ви следните продукти: 2 узрели банана, 1 яйце, 5 супени лъжици мед (алтернатива – две големи лъжици майонеза),  5 супени лъжици сурово мляко (алтернатива 5 с.л. кисело мляко), ¼ чаша студено пресован зехтин (или ¼ чаша масло от сладък бадем).

Тези продукти са посочени в количества, които са достатъчни за коса, дълга до раменете. Ако имате по-дълга коса – увеличете количествата в същото съотношение.

Подготовка на маската и поставяне:

В купа се смесват всички съставки и се бъркат, докато получите гладка смес. Изглежда вкусно? Да! Става и за ядене, но сега ще ползваме сместа за косата.

Започнете да нанасяте по корените на косата, както правите с боя за коса. Използвайте гребен с по-широко разстояние между зъбците. Намажете внимателно корените и разресвайте косата, докато цялата се напои със сместа.

След това използвайте найлонова шапка, така че да не капе и да падне всичко по лицето ви.

Дръжте я в продължение на най-малко 15 минути. Колкото повече косата ви е увредена и изсушена, толкова по-дълго трябва да държите маската на главата си, но не повече от 40 минути.

Изплакването:

Правилното изплакване е от съществено значение, за да запазите влагата на косата си.

Тъй като вече споменахме, че бананът трудно се измива от косата, на първо място застанете под течаща вода  – може и на чешмата и оставете водата да премине неколкократно през цялата коса. След това може да се измиете и с шампоан, но той в никакъв случай не трябва да бъде със силни химични съставки. След шампоана отново изплакнете неколкократно на течаща вода.

Ние препоръчваме да не се измива косата с шампоан след маската, а само с вода.

 

 

Това са 11 ползи за здравето от бананите!

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар