Какво казва нумерологията за цифрата 40?

промоции

В нумерологията числото 40, като цифрово изражение на числото 4 (40 = 4 + 0 = 4), е свързано с различни забрани и ограничения

 

40 нумерология
Това е числото на преосмислянето, примирението с действителността. Именно затова на 4 годинки и на 40 години човек променя оста на координатите на житейските си ценности, преминава на ново ниво на битието, примирява се (или бива принуден да се примири) с това, че съществуват сили, които са му неподвластни.

Детето за първи път се сблъсква с осмисленото възприемане на забраните, които идват от възрастните; то започва тясно да общува със социума, което често се съпровожда с душевни сътресения.

Човекът, станал на 40 години, преминава встадия на угасването, въпреки че някои твърдят, че „на 40 животът едва започва“. Организмът, независимо от човека, включва програмата на стареенето – всички процеси се забавят, при жените раждането на деца става по-проблематично и болезнено, тъй като организмът не е пригоден за това.

На 40 години се разкрива съзнанието, човекът започва да преосмисля миналия си живот, всичките си деяния. На тази възраст се прави текущата равносметка, мнозина се опитват да променят живота си, тъй като започва да ги преследва страхът пред неизбежното. Настъпва и т. нар. криза на средната възраст. Човек се опасява, че няма да успее, че ще пропусне нещо, затова мнозина рязко променят начина си на живот, работата си, обкръжението си, партньорите си.

Числото 4 в нумерологията означава още и изпитание на човека чрез ограничения и трудности. Четворката (а съответно и числото 40) го карат да се концентрира, да сложи ред в душата и в живота си, да открие хармонията и за сметка на това да превърне ограниченията, ако не в достойнства, то поне в опорна точка. Понякога проявленията са в това, че човекът започва да харесва да бъде в подчинение, да служи на други хора. А понякога разбира, че е по-лесно да се научи да приема ограниченията като нещо необходимо, отколкото да се бори с тях. След 40 години човекът става по-социален, разбиращ и мислещ с няколко хода напред. Стига да не изпадне в другата крайност и да не започне подсъзнателно да разрушава живота и организма си – отново от страх пред неизбежното.

При това на 40, както и на 4 години, човек се старае да структурира живота си, да постигне оптимално приложение на силите си и идеално взаимодействие със заобикалящия го свят, пише вестник „Феномен“.

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар