Шоколадът е перфектен за кожата!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Шоколадът във всичките му форми е широко харесван десерт! Лоша репутация има това удоволствие само когато е с много примеси.

Натуралният шоколад не само че не е вреден, а дори има ползи за здравето и красотата! Вижте ги!

Антиоксидант

Шоколадът е мощен антиоксидант, който може да помогне за забавянето на естествения процес на стареене на кожата. Черният шоколад е в горната част на списъка с храни по антиоксидантна сила. В него има повече, отколкото в боровинките, гроздето и бадемите. Това означава, че натуралният шоколад е едно от най-мощните и полезни оръжия в борбата срещу стареенето на кожата. Той може да намали бръчките и възрастовите петна, а също и да подобри еластичността на кожата.

Овлажнява кожата

Шоколадът овлажнява сухата кожа, защото съдържа какаово масло, а то е хидратиращо. Освен това омекотява мъртвите кожни клетки, като по този начин те могат да се премахнат лесно с ексфолиация и на тяхно място да се появят здрави. Хидратираната кожа не само че изглежда по-добре и по-здрава, отколкото сухата кожа, но също така е и по-еластична, което означава по-малко бръчки. Хидратацията се прави, като ядете малки количества натурален шоколад (до 50 гр.) дневно и външно се мажете с продукти, съдържащи шоколад. Можете да си купите готови от магазина или да използвате нашата рецепта, за да си направите домашен козметичен крем или маска.

Маска за лице и тяло

Рецепта: 50 гр. какао на прах, 3 супени лъжици сметана, 2 супени лъжици извара, 2 супени лъжици мед и 3 чаени лъжички овесени трици. Нанесете на лицето, шията и деколтето тази смес с леки кръгови движения и оставете да подейства за 10 минути. Изплакнете с топла вода. Тази кремообразна маска е отличен овлажнител и оставя кожата мека като на бебе. Не се препоръчва за увредена кожа с акне или други проблеми.

 

 

Може ли наистина да бъдете пристрастени към шоколада?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар