Кратък наръчник за засилване на имунитета на цялото семейство

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Съветите на хомеопата д-р Атанас Михайлов:

 

имунитет, семейство, зима, здраве, грип

Известният хомеопат и лечител д-р Атанас Михайлов съветва най-късно през октомври да започнем да взимаме по една доза/туба Oscillococcinum седмично (в продължение на 3 седмици), а след това – по една доза на месец. Той твърди, че това е най-важната превенция. Според него е добре да допълним защитата с клеева тинктура. 1-3 пъти на ден по 30 капки за възрастни и 1-3 пъти по 1-2 капки на навършена годинка за деца. Например тригодишно дете трябва да пие 1-3 пъти на ден по 3-6 капки клеева тинктура, разредена с мляко, сок или вода. Взима се от октомври до март, а приемът се увеличава според месеците с повече разболявания.

Към клеевата тинктура може да добавите ехинацея, съветва д-р Михайлов. Тя анестезира лигавиците, но се пие 6 седмици, след това се почива 20 дни.

Ежедневно и децата, и възрастните трябва да приемат пресни плодо­ве и зеленчуци, както и сокове. Според известния хомеопат от голямо значение е морковеният сок, който съдържа каротен, повишаващ локалния имунитет на лигавиците. Той не потвърждава твърденията, че някои съставки и витамини, които можем да приемем чрез самите продукти, са вредни заради това, че се произвеждат по химичен път. И съветва да си купим допъл­нително каротен от аптеката (по 10 мл дневно), както и витамин С на прах 2-3 пъти по ¼ – ½  чаена лъжица в сок, чай, дори в супа.

Ако малчуганът не хареса вкуса на тинктурата, смесете я с обикновен сироп за каш­лица за деца с приятен вкус. Ако малкото трябва да пие  капки, е 125 мл сироп (равно на 25 ч.л.) се слагат още толкова клеева тинктура и се дава 3 пъти на ден по 1 ч.л.

ВНИМАНИЕ

В някои случаи може да се получи алергична реакция от клеевата тинктура. Затова д-р Михайлов предупреждава да се започне с малки дози.

 

Сребърната вода

Среброто е било ползвано като лек още в Древен Китай и Гърция, където забелязали, че онези, които се хранят със сребърни прибори, се разболяват по-рядко. За полетите на НАСА пък били тествани 23 метода за пречистване на водата и в крайна сметка избират де­зинфекцията със сребро. Как действа: още през 1893 г. откриват, че среброто убива бактериите със силата на мощен химически дезинфектант, а в същото време е напълно безопасно за макроорганизма. Д-р Михайлов съветва сребърната вода да се пие 1-3 пъти на ден по ч.л. Безвкусна и безопасна е, така че е напълно подходяща и за деца­та. За най-малките, които посещават ясла и градина, се препоръчва почистване с отделни тампони, напоени със сребърна вода, на очичките и капване във всяка ноздра сутрин и вечер. Освен че ни предпазва от инфекции, сребърната вода има благот­ворно влияние върху жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб, кръвта, костите. На всичкото отгоре родството й със среброто да не ви плаши – цената е изключително достъпна.

Петър Димков възхвалява черния бъз

Народният лечител е лекувал десетки случаи в своята практика със сироп от черен бъз, включително рак. Но да говорим само за влиянието на бъза върху имунитета. Може би сте чували, че лястовиците, преди да отлетят на юг, в продължение на няколко дена кълват черните зърна на едни храсти, които се срещаш както в градовете, така и в планините и покрай пътищата. Tози храст се нарича черен бъз. А птиците се зареждат с плодовете му, за да имат сили за дългия преход към топлите страни.

Димков съветва да се съберат само добре узрели плодове, но не от храсти край пътя, а по възможност от чисто място в планината. Измиват се, наронват се и се слагат в голям буркан, като се редува ред бъз, ред захар. Когато бурканът е пълен, се покрива с марля и се оставя на слънце да ферментира. След две седмици се прецежда през марля и гъстият сок се пресипва в по-малки шишета, които се държат на тъмно и студено място. Пие се цяла зима по една чаена лъжичка от сиропа сутрин на гладно.

 

Още няколко средства за подсилване:

  • Бирена мая 3-4 таблетки на ден, стрити и разтворени в течност, ако се дава на деца.
  • Нарушената чревна флора отваря пътя на болестите, а киселото мляко не съдържа пробиотици в достатъчни количества. Затова специалистите препоръчват допълните­лен прием 3а постигане на нормална чревна флора.
  • Женшен, съчетан с пчелно млечице, също е безценен помощник за малки и големи. Пое­ма се 3 пъти седмично по един флакон.
  • Чесънът е доказан враг на настинките. Може да го намерите под формата на таблетки и да пиете по капсула 1-3 пъти на ден, без да се смущавате от лош дъх.

 

 

Аюрведа философията препоръчва да пиете сутрин топла вода с лимон!

 

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар