Знаете ли как да използвате бира, за да се разкрасите?

Ще се изненадате колко мултифункционална може да бъде бирата!

 За лицето

Маска с бирена мая

Тази маска е идеална за мазна кожа. Бирената мая е богата на витамини В комплекс, които доказано подобряват кръвообращението и ускоряват заздравяването на пъпки. Смесете 1 с. л. бирена мая и 1 с.л. кисело мляко. Нанесете върху лицето и оставете да подейства за 15-20 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Бира, яйчен белтък и бадемово масло

Тази маска съживява уморената кожа и ви дава прекрасен блясък. Разбийте 1 яйчен белтък и го смесете с 2 чаени лъжички бира. Добавете 3 капки бадемово масло и нанесете върху лицето. След 20 минути изплакнете.

За косата

Изплакване на косата с бирен разтвор, за да премахнете пърхута и излишните мазнини от скалпа си. Смесете равни количества вода и бира – например по 300 мл. Добавете 2 супени лъжици ябълков оцет и изплакнете косата си след като сте я измили с шампоана.

Бира и балсам лайка – тази комбинация ще ви остави с копринена, блестяща и обемна коса. След измиването с шампоан, изплакнете косата си със затоплена бира и оставете да подейства за 1 минута. След това изплакнете косата с чай от лайка, за да премахнете миризмата на бирата. Това също е антибактериална промивка.

За краката

Напълнете купа или леген с топла вода колкото да покрие глезените ви. Добавете 250 мл бира и потопете краката си за около 10 минути. Маята от бирата ще омекоти кожата на краката ви, а алкохолът действа като естествен антисептик.

 

Чаша бира на ден против стрес!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар