Направете си нежен ексфолиант за бикини линията!

Бикини линията е едно от най-чувствителните места от тялото ви и отстраняването на космите може да предизвика възпаление точно там.

Тънката кожа в тази зона е склонна към зачервяване, подутини, сърбежи и врастнали косми. Ние ви предлагаме да намалите тези дразнения, като си приготвите един прост домашен ексфолиант. За разлика от продуктите за останалата част от тялото, то за това място ексфолиантът трябва да бъде нежен, за да не увреди чувствителната кожа.

Поставете в една купа четвърт чаша бяла захар и добавете 2 супени лъжици зехтин. Прибавяйте зехтина бавно, за да можете да спрете, ако видите, че става прекалено разреден разтвор.

Друг вариант за домашен ексфолиант е да добавите 1 лъжица мед към 1 лъжица зехтин. Това са естествени овлажнители и можете да ги използвате съвсем спокойно. Ако искате можете да ползвате успокояващите козметични продукти, които имате и към тях да добавите малко захар – например към лосион за измиване на тялото или гел от алое вера. Така ще получите също много нежен ексфолиант за бикини линията.

Използвайте този продукт преди да правите кола-маска или бръснене, за да сведете до минимум болката от тези процедури. Също така намажете кожата и след епилация, за да предотвратите подутините и зачервяванията.

Използвайте бяла кристална захар, а не кафява или сол, защото те са твърде груби за бикини линията и могат да предизвикат болка на нежната кожа.

Най-добрият начин за премахване на косми от бикини линията е да използвате самобръсначка с три или четири ножчета. Ако не ви се занимава с направата на домашен ексфолиант, използвайте кремовете за бръснене с мазни съставки. Намажете хубаво с крем и изчакайте кожата добре да поеме, за да се омекотят космите. След това започнете бръсненето и ще видите как по-лесно се плъзга ножчето върху кожата без да я наранява.

 

Домашни рецепти за суха кожа

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар