Има ли смисъл да се връщате при бившия?

Христина е на 33, хубава, умна, с престижна професия

 

раздяла

Но все не успява е мъжете. Пред приятелките си признава, че това сигурно е заради Него – голямата любов, която не успява да забрави.

И един хубав ден Той отново се обади. С предложение да се видят и с прозрачни намеци да се опитат да възстановят връзката си. Христина се зачуди дали да приеме. И установи, че има надежда -според статистиката от 50 до 89 % от бившите партньори успяват да се съберат отново. Но само 1/3 от тях съумяват да изградят дълготраен щастлив съюз. Как да станете част от тях, обясняват френските психолози Орели Менар и Орландо Сервера. Те обаче уточняват, че ако единият партньор е бил виновен за раздялата, нов шанс за връзката има, в случай че той направи първата стъпка. Да я прави този, който е бил зарязан, обикновено няма смисъл.

Но ако Бившият се обади, има много за мислене.

Струва ли си?

Най-напред си задайте важния въпрос: защо искате да върнете бившия си? Специалистите смятат, че отговорът е ясен, ако кажете „да“ на 5 точки.

Чувствали сте се добре с този човек. Допадало ви е почти всичко в него – външността, характера, поведението му. Не се е налагало да правите кой знае какви компромиси в името на връзката ви.

Обогатил е живота ви. Научил ви е на много неща, преживели сте заедно безброй приключения, споделяли сте новите си познанства. Помогнал ви е да разкриете най-добрата страна от себе си и да потиснете най-лошата. Давал ви е свобода. Ако бившият ви партньор ви е стимулирал да се развивате и да се изявявате, без да ви ограничава, си струва отново да го спечелите.

Били сте преизпълнени с енергия. Ако сте се чувствали силни, красиви и желани, докато сте били заедно, се опитайте да си го върнете.

Но ако сте били потиснати, скучаели сте, нервирали сте се, били сте ограничавани, докато сте били заедно, може само да се радвате, че сте се отървали толкова леко, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар