9 ефективни мерки срещу напукани устни

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Напуканите устни са един от най-честите проблеми, с които се сблъскват повечето хора особено през есента и зимата.

Основната причина за напуканите устни е загубата на вода в организма, премахването или увреждането на тънкия слой мазнина върху устните и небалансираното хранене. Има много техники за превенция и средства за защита, които ако спазвате ще се отървете от напукване по устните.

1. Пийте вода

Тъй като дехидратацията е сред основните причини за напукани устни, ще бъде разумно от ваша страна да пиете много вода, за да не се обезводнява тялото ви. Ако не обичате да пиете обикновена вода, заменете я с пресни плодови сокове.

2. Балансирана диета

Уверете се, че вашата диета е балансирана и не съдържа много подправки.  Яжте много сочни плодове и сурови зеленчуци, които спомагат за запазване на съдържанието на вода в тялото ви.

3. Използвайте балсам за устни

Когато е повреден, мазният слой върху устните се отстранява и това води до напукването им. Прилагането на балсам ще запази този слой.

4. Избягвайте да облизвате устните

Много хора облизват устните си по навик, когато са сухи. Слюнката, обаче, води до повече напукване, тъй като уврежда мазния горен слой на кожата.

5. Крем с екстракт от Алое вера

Алое Вера е известен със своя успокояващ и хидратиращ ефект. Той не само премахва сухотата на кожата, но и дава блясък и нежност на устните ви.

6. Вазелин

Вазелинът се счита за най-доброто средство за напукани устни. Той помага за отстраняване на неравностите по кожата на устните и образува плътен слой масло. Вазелинът с мед, поставен върху устните ви е по-дълготраен от балсама за устни и осигурява пълна защита от напукване за повече време.

7. Краставица

Краставицата лекува усещането за парене и хидратира кожата. Правете всяка вечер маска от краставица за 10 минути върху устните си.

8. Глицерин и рициново масло
Прилагането на смес от рициново масло и глицерин за през нощта в продължение на няколко нощи също ще ви отърве от напукване по устните ви.

9. Кокосово масло 

Кокосовото масло мигновено премахва напукването по устните ви.

 

Спазвайте тези съвети, за да поддържате тялото си хидратирано!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар