5 съвета, които овладяват прекалената припряност

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Избягвайте стреса, почивайте и действайте приоритетно

 

припряна

1. Дайте си време. Нетърпението е тясно свързано с импулсивността, затова имате нужда от кратък период между импулса и конкретното действие. Бройте до 10 и дори до 100, преди да се поддадете на поривите си.

2. Занимавайте се с йога и медитация. Нищо не предразполага към спокойствие така, както редовната медитация. Най-добре е да я правите под ръководството на професионалист, който ще ви научи да изхвърляте от себе си лошите мисли и тревоги. Задачата ви е да се научите да получавате максимално удоволствие от продуктивното бездействие.

3. Всичко по реда си. Ако не сте Наполеон, възможно е носенето на две дини под една мишница да ви е във вреда, а не от полза. Ако почувствате, че нетърпението ви кара да се захванете с десет работи наведнъж, спрете и помислете колко е важно това, което правите в момента. И колко приятно ще е да почувствате удовлетворение от завършената задача, преди да преминете към следващата.

4. Бъдете „офлайн“. От време на време изключвайте интернета, затваряйте лаптопа, таблета, телефона, без които уж не можете да живеете. Навярно още след половин час ще почувствате съвсем истинско нетърпение да проверите пощата си, да прочетете кой какво е написал във фейсбук, да разберете какви са последните новини. Проявете воля и се заемете с нещо по-полезно. Социалните мрежи може да почакат, а вие ще отпразнувате малка победа над собствената си припряност.

5. Просто се отпуснете. Невъзможно е да сте готови за всичко, но спокойствието и увереността в себе си е наполовина постигната цел. Всеки изпада в ситуация, когато замисленото не се случва така, както го е предвидил. Може дълго да биете чело в заключена врата, но е по-добре да я отминете. Ще мине време и тя
сама ще се отвори. Главното е да се научите да си вярвате и ще разберете, че всяко нещо ще се случи тогава, когато му дойде времето, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар