Топ 5 на вредните навици за красота, които причиняват кожни проблеми

Нашата кожа е много деликатна и се нуждае от подходящи грижи, за да изглежда перфектно и красиво. Затова е от съществено значение да се откажем от някои от нашите вредни навици за красотата, които действително предизвикват различни кожни проблеми. Ако искате кожата ви да бъде здрави и безупречна, разберете от кои от вашата навици трябва да се откажете.

Нашата кожа е първото нещо, което хората забелязват в нас. И никакъв грим не може да помогне ако страдате от различни кожни проблеми. Много е важно и абсолютно необходимо е да откриете и премахнете причината, поради която ви излизат пъпки, раздразнения и други кожни проблеми. Причините могат да бъдат наистина разнообразни, като се започне от нездравословен начин на хранене и се стигне до нашите собствени навици. Нека разберем кои от обичайните ни навици за красота предизвикват кожни проблеми и как да се откажем от тях.

1. Спането с грим
Спането с грим е абсолютно забранено, ако искате да имате красива и здрава кожа. Само си представете, че по този начин излагате кожата си на истинско мъчение, да спите с всичкия този грим, мазнини и мръсотия върху кожата си е еднопосочен билет за запушени пори като резултат и сериозни кожни проблеми.

2. Използването на козметика с изтекъл срок на годност
Много често ние дори не мислим, че любимата ни спирала има много ограничен живот. Същото важи и за всички козметични средства и продукти за грим. Внимателно следвайте инструкциите за валидност и годност дадени на един или друг продукт и никога не използвайте козметика повече от 12 месеца след като сте отворили. (Знакът показва колко дълго козметика може да се използва след отваряне. Намерете върху опаковката.)

3. Да нанасяте повторно грима си
Никога не нанасяте отново грим през деня. Дори не можете да си представите колко вредно е повторно нанесения грим за вашата кожа. Повторното нанасяне на фон дьо тен или руж върху сутрешния си грима ще запуши порите ви и като резултат ще причини дразнене, пъпки и акне. По-добре е да инвестирате в козметични кърпички, които почистват и матират кожата.

4. Прекаляване с ексфолирането
Въпреки че ексфолиацията е ключов момент в дневната ви рутина за красота, вие не трябва да прекалявате. Не забравяйте, че всичко е добре в умерени количества. Ако прекалите с ексфолирането това може да доведе до засилване производството на мазнини, което пък води до пъпки и акне. Само нежните ексфолианти може да се използва всеки ден.

5. Използването на мръсни четки за грим
Четки за грим се нуждаят от подходящи грижи и почистване. Използването на мръсни четки за грим може да доведе до различни кожни проблеми. Четките за грим натрупват частици от самата козметика както и мъртвите клетки на кожата, което създава добра среда за бактерии. Научете нашите съвети за Грижа и поддръжка на четките за грим, за да запазите кожата си здрава и красива.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар