Как да контролирате лъщенето на кожата

Лице, пълно с мазнина и лъщене, никога не е хубаво нещо, особено когато се показва в снимки. Понякога нашата кожа е склонна да бъде малко по-мазна от обикновено и затова е важно да знаете как да се запази блясъка, но да се отървете от лъщенето.

Контролиране на лъщенето
Ако имате мазна / комбинирана кожа, добра идея е да се придържате към по-леки основи като мусове и минерални пудри. Прилагайте само където е необходимо и също така се придържайте към леки овлажнители. През лятото, свеждайте грима до минимум, особено ако навън е много влажно, тъй като колкото повече грим сложите, толкова повече мазнина ще се натрупва върху кожата ви.

Премахване на лъщенето
Ако до края на нощта лицето ви се чувства малко мазно, има няколко неща, които можете да направите, за да ограничите лъщенето. Носете си попивателни кърпички в чантата и ги използвайте през цялата нощ. Препоръчваме ви абсорбиращи кърпички на Nooo! Acne, тъй като те се много нежни на допир, а също и абсорбира потта много добре.

Ако решите, че абсорбиращите кърпички са твърде скъпи, друга наистина добра алтернатива е хартия за покриване на тоалетни седалки. Знаем, че звучи доста брутално, но хартията е действително перфектна за попиване на мазнината от лицето.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар