Можете ли да се справите с неприятните съседи?

Съседите могат да бъдат доста кошмарни понякога, а да се справите с тях е предизвикателна задача.

Ето някои съвети, които ще ви помогнат в тази трудна задача:

Първи тип – любопитните

Тази порода на ближния е като любопитната котка. Вместо да живеят живота си, те са по-заинтересовани да знаят какво се случва у вас и не оставят „камък необърнат”, докато не разберат какво става. Ако решите да „храните” любопитството им като им предоставяте информация, това налива „масло в огъня”. Те упорито ще искат да знаят повече и повече. Така че трябва да ги игнорирате. Всеки път когато ви зададат дразнещ въпрос за личния ви живот, просто се усмихнете и продължете напред. Ако той/тя все още не престава, просто подминете въпроса и „хвърлете топката” в неговия двор, като попитате за неговия личен живот.

Втори тип – винаги искат нещо

Независимо дали става дума за малко захар или кафе той/тя често просто стои на вратата ви с безсрамна усмивка на лицето си и пак иска нещо! Те винаги трябва да свършат нещо в последния момент и идват при вас за помощ. Моментално трябва да предприемете насрещна тактика и всеки път когато ви поиска нещо, вие отивате след това и искате нещо друго. Скоро тези хора ще престанат да ви досаждат.

Трети тип – свободно даряващите съвети

За всеки проблем или всеки инцидент те имат съвет, който дават безплатно дори и да не го искате. Те дори ще ви звънят на звънеца, за да ви дават решение за проблемите. Как да се справите с тях, като те са добронамерени? Просто кажете нещо подобно: „Благодаря за вашите перли на мъдростта, но това, което работи за вас, не върши работа при мен!”

Четвърти тип – шумният съсед

Тази порода обича да разпространява шумово замърсяване. Без значение дали слуша непоносимо силна музика или късно през нощта се разхожда или тропа, ушите ви са постоянно измъчвани от неговия начин на живот.  С такива хора трябва да действате категорично, още повече тези шумове са забранени с наредба. Използвайте любезни думи, но твърд и категоричен тон като му обясните право в очите, че няма да търпите това. В случай, че не престане с  кошмарното си поведение, подайте оплакване първо до управителя на домсъвета. Ако няма ефект – отидете с оплакване в общинската администрация. Лошото в някои от тези случаи е, че това може да бъде човек с психични отклонения. Тогава алармирайте здравните власти, за да го приберат за лечение!

 

Тишината лекува и дава спокойствие

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар