Знаете ли правилата за гримиране?

Това пък сега какво е? Излиза, че за нещо толкова елментарно имало правила…

Има и още как! Дори много ще подобрите външния си вид, ако знаете основните правила за грим.

  1. На горния клепач трябва да се прилага лека сянка, но на външния ъгъл на окото се слага по-тъмен нюанс, за да се подчертае. Така ще изглежда, като че ли леко се получава преход от тъмни към светли сенки.
  2. В никакъв случай не пренебрегвайте областта под веждите. Само ако не използвате грим, тази област не се докосва.
  3. За да подчертаете формата на очите си, използвайте само светли тонове. Дори най-добре – бяло и перла.
  4. Сега са модерни всички нюанси на сенките за очи, но със седеф. Следователно, можем да направи грим изцяло в перлени нюанси. Трябва да поддържате фин баланс на цветовете, за да не се получи само „блясък в очите”. Това не е приятна гледка, даже е вулгарно. Особено ако сте решили, че може да „боядисате” и долния клепач със сенки. По-добре оставете тази област непокътната, освен за вечерен грим –  може да приложите една тънка очна линия.
  5. Не трябва да се слага дебел слой от сенките – това няма да е грим, а истински лик на клоун, който предизвиква смях. Помолете приятелката си или човека до вас да ви даде мнение за грима, когато го нанасяте. Дори само един по-сериозен поглед в огледалото ще ви даде ясен отговор, че напластеният и силен грим не е красив!
  6. Избягвайте резки линии. За окото е добре да се прилагат методите на плавен преход от цвят на цвят.
  7. Относно прилагането на спирала – дамите след 40 години не трябва да боядисват долните мигли, за да не привличат вниманието върху бръчиците под очите.
  8. За руж не използвайте неестествени цветове, като лилаво, оранжево или червено. Най-добри са нюансите на розово и бежово.
  9. И накрая – устните. Дори да сте се научили да гримирате очите правилно, устните могат да развалят всичко. Не нанасяйте прекалено дебел слой червило, не слагайте молив за подложка и съчетайте нюанса на цвета с дрехата, която обличате.

Умението идва с практиката! Ако не стане от първия път – ще стане от втория или третия. Важното е да не се отказвате и да намерите верния за себе си стил, който да вади на показ положителните ви качества.

 

 

Как да пазиш очите си?

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар