Ето 6 начина да се справите с пърхoта!

Пропуснете шампоана, независимо че на него пише „против пърхoт”!

Започнете да миете косата си с катранен сапун и опитайте тези шест домашно приготвени средства, за да се отървете от тези досадни люспи.

  1. Аспирин

Счукайте два аспирина на фин прах и ги смесете с гел за коса. Втрийте тази смес в косата си и оставете да действа 5 минути. След това изплакнете добре и измийте косата с обикновен катранен сапун.

  1. Сода

Намокрете косата си и след това разтрийте шепа сода енергично в кожата на главата. Изплакнете обилно с вода и изсушете. Правете това всеки път за измиване на косата, вместо да ползвате сапун или шампоан. След няколко седмици кожата на главата ви ще започне да произвежда натурални масла, оставяйки косата мека и без пърхот.

  1. Лимон

Масажирайте скалпа с две супени лъжици лимонов сок в рамките на 5 минути и след това изплакнете с вода. Повтаряйте това всеки ден, докато пърхотът изчезне. Няма да имате повече сърбящ скалп, а косата ще ухае на пресен лимон.

  1.  Вода за уста

За премахване на упорит пърхот, измийте косата с катранен сапун и след това изплакнете с вода за уста на алкохолна основа.

  1. Сол

Абразивността на обикновената готварска сол работи чудесно за почистване от пърхот. Върху суха коса посолете равномерно по скалпа и направете масаж. След това измийте с катранен сапун.

  1. Оцет

Преди да измиете косата си, намокрете я с ябълков оцет, масажирайте около 5 минути, след което изплакнете и измийте, както обикновено.

Веднъж седмично нанасяйте върху кожата на главата гел от алое вера. Оставете да действа 15 минути и измийте.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар