Пчелното млечице – най-добре пазената тайна на природата!

Ти лайф за Лекува

Учените все още не могат нито да направят пълен анализ, нито да синтезират лабораторно това чудо на природата, поради което пчелното млечице си остава научна мистерия!

За разлика от меда, пчелите не събират пчелното млечице от цветята. Това е кремаво бяло или бледо жълто вещество, специално създадено от пчелата-работник, което се получава като се смеси меда и пчелния прашец с ензимите, които се намират в жлезите на гърлата им. То се прави за храна на царицата и личинките.

Пчелното млечице има свойствата на естествен биостимулатор и антиоксидант, укрепвайки имунитета на всеки човек. Съдържа витамините A, B, C, D и E, минерали, ензими, поне 18 аминокиселини и редки биоактивни съединения.. То съдържа уникалната ненаситена киселина 10 HDA, която предпазва левкоцитите при агресивно лечение, като например химиотерапията. Приема се като природен лек за множество заболявания като лошо храносмилане, стомашна язва, висок холестерол, умора, настинка и грип, стресови състояния и много други.

Пчелното млечице е много популярно като природен продукт, който дарява красота, тъй като може да подхранва тялото както отвътре, така и от вън. Неговото приложение се свързва с по-здрава кожа, коса и по-младежки вид. Използва се като добавка към лосиони, кремове и в много козметични продукти. Може да се пие под формата на капсули, тъй като в естественото си състояние има ултра кисел и горчив вкус. Но ако искате да вземате натурално пчелно млечице, това трябва да става сутрин на гладно, като поставяте по 2 капки на езика си.

Болните от астма или хора с алергии трябва да внимават с пчелните продукти, тъй като може да имат чувствителност и към тях.

 

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар