4 подправки правят чудеса за красотата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не подминавайте козметиката, която съдържа подправки

подправка маска

Понякога тя е способна да се справи с проблеми, пред които са безсилни дори скъпите маркови препарати…

Джинджифил

Цени се заради антисептичните си свойства. Полезна е не само напитката от джинджифил, но и маските за кожа и за коси с джинджифилово масло.

Маска за лице: 1 с.л. жожоба или гроздови семки се смесват с 3-4 капки джинджифилово масло, нанася се върху кожата за 10-15 мин, а след това излишното са изтрива със салфетка. Маската тонизира и подмладява.

Маска за коса: 15 мл зехтин се смесват с 3-4 капки масло от джинджифил, нанася се върху косите, прави се топла превръзка и се оставя за 15 мин. Измийте маската с шампоан.

Кардамон

Кардамонът може да се използва в борбата с целулита и за повяхнала кожа.

Смес против целулит: към 30 г зехтин се добавят по 10 капки масло от кардамон и чаено дърво. Втривайте тази смес всеки ден в участъците, където се е появил целулит.

Маска за повяхнала кожа Смесете розово, бадемово, масло от кардамон и авокадо в пропорции съответно 5:3:3:2. Нанесете сместа на лицето за 20 минути, след това избършете остатъците със салфетка. Маската подобрява контура на лицето и опъва кожата.

Карамфил

Карамфилът е отлично средство за укрепване на косите, има антисептични свойства и добре изчиства кожата. Добре е да се добавя карамфилово масло във ваната, а остатъците по лицето могат да се изтрият с кърпа без допълнително измиване.

Маска за коса: наситнете 5 цвята карамфил, смесете с чаша люспи от лук и добавете чаша водка. Оставете сместа на тъмно за около 2 седмици. Всеки път преди миене на косата я нанасяйте за половин час, след което измийте с шампоан.

Средство за избелване на зъби: 3 цвята карамфил се нарязват и смесват със същото количество смлян джинджифил. Разредете с вода до консистенция на паста. Чистете зъбите с тази смес 3 дни.

Лосион против пъпки

Смесете половин чаша филтрирана вода с 20 капки масло от карамфил. Обтривайте всеки ден лицето.

Черен пипер

Настойка от черен пипер се препоръчва за укрепване на косата, тъй като веществата, съдържащи се в него, действат добре на кръвообращението.

Маска за коси: смесете в пропорции 1:1 смлян чер пипер и сол, разредете със сок от лук докато стане на каша. Втривайте в корените на косите половин час преди миене на главата, пише вестник „Феномен“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар