Запазете красивата си усмивка!

Вашата усмивка е най-ценното ви качество, защото тя има по-голямо въздействие, отколкото си мислите!

usmivkaЕстествената, здрава усмивка разкрива много за вашето общо състояние и нещо повече – 95% от човешките взаимоотношения са невербални, като повечето от тях са изражения на лицето, в които усмивката е най-важната част.

Според едно проучване, направено в Западна Европа, 90% от населението страда от зъбни кариеси, заради натуралните захари в плодовете или изкуствените такива в газираните напитки. Според СЗО (Световната здравна организация) кариесите остават едно от трите най-често срещани инфекциозни заболявания в съвременния свят.

За да запазите красивата си усмивка, погрижете се зъбите ви да са здрави и бели!

–      Емайлът е важен! Зъбите са изградени от различни структури: емайл, дентин и цимент. Емайлът е първата линия на защита на зъбите и е най-твърдата субстанция в тялото. Но въпреки това, заради високото си минерално съдържание, той може да бъде разрушен. Това се нарича деминерализация, която може да доведе до кариеси и до по-сериозни нарушения на зъба.

–      Какво предизвиква износването на емайла? Бактерия, която произвежда киселина, причинява намаляване на рН около зъбите и деминерализация на емайла. Това се получава и когато ядете или пиете нещо кисело. Процесът на стареене също „работи” за ерозията на зъбния емайл.

–      Как да защитим емайла? Изключително значение има каква паста за зъби ползвате. Нейните най-важни съставки трябва да осигуряват пълна защита на емайла чрез цялостното му почистване. Специални съставки на пастата подобряват устойчивостта на емайла към киселини и минерализационния процес, чрез повишаване приема на калций и фосфат (които се съдържат в слюнката).

–      Почистването на зъбите не приключва само с четката и пастата. Ползвайте конци за почистване между зъбите и яжте повече сурови плодове и зеленчуци– ябълки, праскови, ананас, чушки, краставици и всичко, което има на пазара в този сезон!

 

Успокояващ масаж на венците

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар