Запомнете!…Има 6 типа силни любовни усещания

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Агапе. Чистата и нежна любов, която избухва бързо и не продължава дълго. По този тип обикновено се развива първата любов.

Строзе.Това е любов-приятелство, дълга и нееднократно изпитана здрава любов. Дори изневярата на единия партньор не може да разруши такава любов.

Прагма. Любов по сметка. Парт­ньорите създават връзка, изхождайки от много параметри: характер, инте­лект, доходи и жилищна площ. Такава любов напълно може да прерасне в пълноценно чувство за дълги години.

Мания. Бурно чувство от пръв поглед, любовта се съпровожда ту от еуфория, ту от отчаяние. Любовта- мания е способна да доведе човека дo депресия и често я сравняват с невротично разстройство.

Людус. Партньорите са по-загрижени за външния антураж, откол­кото за дълбочината на чувствата. Този тип любов може да е приятна и миловидна, но преминава леко, като курортен роман.

Ерос. Тази любов се държи на сек­суално привличане и е по-свойствена за мъжете. Любовта-ерос се задържа, докато се „превземе крепостта“. И след като се разреди сексуалното напрежение, чувството угасва.

За най-болезнени се смятат агапе и мания. Първата е опасна за самия влюбен, която рано или късно розовите очила се счупят на парченца, а втората – за Всички, включително за околните.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар