Кои са признаците на любовта?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Каквото и да говорим, истинската любов съществува. Доказано е от учени, изследвали мозъка на двойки, влюбени повече от 20 години. Защото не всичко се обяснява само с химичните процеси В началото на влюбването. Истинската любов не намалява, нито изчезва.

Според учените може да стане на­чало на една голяма и здрава любов.

Откритото общуване. Не става дума за прекалена откровеност. Но усмивката, непринудеността, искре­ността и приветливостта винаги намират ответна реакция.

Близостта. Физическата бли­зост с обекта на Вашето внимание играе много голяма роля – тя работи много по-ефективно от флирта от разстояние. Ако някой ви хареса на Вечерно парти, по-добре се доближете до него, отколкото да му изпращате усмивки отдалече.

Споделеното чувство. В психо­логията съществува понятието ре­зонанс – когато обектът на любовта започва да изпитва същите чувства, както и субектът.

Общите интереси. Ние инстинк­тивно търсим принадлежност към някаква група, вкл. и група по инте-1 реси. Този еволюционен механизъм проработва и при запознаването – ин­стинктивно търсим човека, с когото имаме много общи неща. Колкото по-сходни са интересите – толкова по-големи са шансовете да се привле­чете един друг.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар